Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cetaria e cocedoiro de peixes e mariscos

O proxecto xurde como unha evolución da actividade realizada ata agora polo promotor, maiorista de peixes e mariscos, para satisfacer a demanda de servizos complementarios e produtos solicitados polos clientes, para o que é necesario crear un novo negocio como é a cetaria e cocedoiro de peixes e mariscos.  Ademais da venda ao por maior e polo miúdo no propio local, o promotor vai implantar a venda online

O negocio estará ubicado en San Cibrao-Cervo.

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Pescados y Mariscos Balseiro S.L.U.
Datos de interese: 
-
Perfil empresarial: 
Empresa privada
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 24 de maio de 2016 pola que se establecen as bases reguladoras para a concesión de axudas para proxectos ao abeiro das Estratexias de Desenvolvemento Local Participativo (EDLP), aprobadas aos Grupos de Acción Local do Sector Pesqueiro para o desen
Convocatoria - ano: 
2018
Data de aprobación: 
19/08/2018
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
18
Anualidades: 
2018-2019
Data fin de execución: 
31/10/2019
Ámbito de aplicación: 

Cervo (Lugo)

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
97.291,68 €
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
68.328,46 €
Total axuda pública aprobada (€): 
34.164,23 €
% Subvención: 
50
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
29.039,60 €
FEMP (%): 
85
CA (€): 
5.124,63 €
CA (%): 
15
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
1
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 
  • Apertura de cetaria para a estabulación de marisco co fin de abastecer establecementos hostaleiros e de comercio polo miúdo da contorna, e principais cidades de Galicia e Castela León, e Madrid.

  • Creación dun novo negocio que contribúa ao desenvolvemento económico da zona a través da capacidade de arrastre ao contratar servizos a provedores locais e comprar nas lonxas da zona.

  • Contribuír á creación e mantemento de emprego.

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 
  • Garantir a subministración continua de marisco, adquirido nas lonxas da contorna.

  • Efecto de arrastre ao aumentar a facturación das empresas da zona mediante compras de materia prima e contratación de servizos.

  • Incremento do tecido empresarial a través da creación dunha nova empresa.

  • Reforzamento da cadea vertical da pesca.

  • Maior recoñecemento dos produtos pesqueiros e marisqueiros da zona, a través da creación dun blog onde se dan a coñecer os produtos da zona e forma de cociñalos, e mediante accións de difusión das características do produto local, diferenzas entre produto pescado de xeito artesanal con respecto ao produto vendido en grandes superficies, convenios de colaboración con centros educativos e empresas da zona.

  • Comercio electrónico e venda online.
Principais actividades do proxecto: 
  • Construción e acondicionamento de local para a creación dunha cetaria de marisco.

  • Maquinaria necesaria para cetaria, cocedoiro, pesaxe, etiquetaxe.

  • Compra e rotulación de vehículo isotermo.

  • Compra de equipos informáticos.

  • Actividades necesarias para a venda online (creación de web,  servidor, dominio).

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

1. Mellora da competitividade do sector pesqueiro, creación de emprego e atracción da mocidade, en especial a través do aumento do valor engadido dos produtos pesqueiros, da integración vertical, da innovación en todas as fases da cadea de subministro dos produtos pesqueiros; e garantir unha actividade sostible promovendo o uso eficiente dos recursos biolóxicos mariños.

Obxectivo específico da EDLP: 

1.1: Consolidar o posicionamento do produto pesqueiro na Mariña-Ortegal.

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)