Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Conservas Faro de Burela

Creación dunha nova liña de negocio para a elaboración de conservas de xeito artesanal. A materia prima comprarase nas lonxas da zona (Burela, Celeiro...), o transporte do produto será transportado ata o local  da empresa en Burela.

Dúas mulleres serán as encargadas de seleccionar o bonito, preparalo e envasalo de forma artesanal para a súa venda.

O proceso de venda será levado a cabo en grande medida pola empresa promotora do proxecto, que aproveitará a súa carteira de clientes, ademais de abrir novos mercados asistindo a exposicións, feiras e convencións.

Introdución no mercado de paté de bonito con mexillóns.

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Rodil Lozano, S.L.
Datos de interese: 
https://www.conservasfarodeburela.com/
Perfil empresarial: 
Empresa privada.
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 24 de maio de 2016 pola que se establecen as bases reguladoras para a concesión de axudas para proxectos ao abeiro das Estratexias de Desenvolvemento Local Participativo (EDLP), aprobadas aos Grupos de Acción Local do Sector Pesqueiro para o desen
Convocatoria - ano: 
2017
Data de aprobación: 
23/11/2017
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
8
Anualidades: 
2017-2018
Data fin de execución: 
31/10/2018
Ámbito de aplicación: 

Burela (Lugo)

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
56.690,04
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
46.380,27
Total axuda pública aprobada (€): 
23.190,13
% Subvención: 
50%
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
19.711,61
FEMP (%): 
85%
CA (€): 
3.478,52
CA (%): 
15%
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
-
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

Diversificar as actividades da empresa e comercializar os produtos pesqueiros non solo en fresco senón tamén elaborados.
Crear unha nova liña de negocio e un novo produto de envasado en forma tradicional, baseada en produtos pesqueiros de calidade das lonxas locais.
Introducir a empresa en novos nichos de mercado aproveitando a clientela existente.

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Elaboración de conservas de calidade mediante a transformación dos produtos pesqueiros locais capturados de forma artesanal.
Creación dunha nova liña de negocio que diversifique as liñas xa desenvolvidas pola empresa aproveitando a súa carteira de clientes para introducir os novos produtos elaborados no mercado.
Consolidación dos postos de traballo existentes na empresa.

Principais actividades do proxecto: 

Creación dunha nova liña de negocio.
Aluguer de obrador e acondicionamento para o desenvolvemento da actividade.
Compra dos produtos pesqueiros nas lonxas da zona.
Realización de conservas de maneira artesanal.
Apertura de novos mercados, asistencia a feiras e convencións.
Venta directa e a través de novas tecnoloxías.
Introdución no mercado de paté de bonito con mexillóns.

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

Obxectivo 1: Mellora da competitividade do sector pesqueiro, creación de emprego e atracción de mocidade, en especial a través do aumento do valor engadido dos produtos pesqueiros, da integración vertical, da innovación en tódalas fases da cadea de subministro dos produtos pesqueiros; e garantir unha actividade sostible promovendo o uso eficiente dos recursos biolóxicos mariños.

Obxectivo específico da EDLP: 

Obxectivo 1.1.: Consolidar o posicionamento do produto pesqueiro na Mariña-Ortegal.

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)