Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Implantación de melloras na rede de distribución dos produtos pesqueiros e na xestión da empresa Chavinesa, S.L.

A empresa pretende modernizarse e ser mais competitiva, e para elo vai instalar no seu almacén, unha cámara frigorífica de paneis desmontables con equipo de frío, co fin de que os produtos pesqueiros adquiridos non perdan a cadea de frío e así o produto chegue ao cliente cunha calidade moito maior. Ademais, co fin de levar un correcto control da trazabilidade dos produtos pesqueiros así como a xestión da empresa, vai adquirir equipamento informático.

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Chavinesa, S.L.
Datos de interese: 
https://es-es.facebook.com/pages/category/Product-Service/Pescados-y-mariscos-Chavinesa-sl-1911587369161967/
Perfil empresarial: 
Empresa Privada.
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 21 de decembro de 2018 pola que se establecen as bases reguladoras para a concesión de axudas para proxectos ao abeiro das Estratexias de Desenvolvemento Local Participativo (EDLP), aprobadas aos Grupos de Acción Local do Sector Pesqueiro para o d
Convocatoria - ano: 
2019
Data de aprobación: 
19/07/2019
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
1
Anualidades: 
2019
Data fin de execución: 
31/10/2019
Ámbito de aplicación: 

Viveiro (Lugo).

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
16.105,41 €
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
13.310,26 €
Total axuda pública aprobada (€): 
6.655,13 €
% Subvención: 
50
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
5.656,86 €
FEMP (%): 
85
CA (€): 
998,27 €
CA (%): 
15
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
-
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
8
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

Reforzar a posición social do sector pesqueiro na nosa zona.
Manter a calidade do produto, a través da cadea de frío, co fin de que chegue en condicións óptimas ao cliente.
Mellorar o sistema de trazabilidade do produto pesqueiro e axilizar os traballos de etiquetado.

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Conseguir unha empresa mais competitiva.
Mellorar o sistema de comercialización dos produtos pesqueiros das lonxas locais.
Mantemento de emprego.

Principais actividades do proxecto: 

Conseguir unha empresa mais competitiva.
Mellorar o sistema de comercialización dos produtos pesqueiros das lonxas locais.
Mantemento de emprego.

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

1. Mellora da competitividade do sector pesqueiro, mantemento de emprego e atracción de mocidade, en especial a través do aumento do valor engadido dos produtos pesqueiros, da integración vertical, da innovación en todas as fases da cadea de subministro dos produtos pesqueiros; e garantir unha actividade sostible promovendo o uso eficiente dos recursos biolóxicos mariños.

Obxectivo específico da EDLP: 

1.1. Consolidar o posicionamento do produto pesqueiro da Mariña-Ortegal

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)