Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

As mariscadoras de Anllóns

As mariscadoras de Anllóns

Este proxecto consiste nun conxunto de actividades dirixido a aumentar a concienciación sobre a importancia da tradición da recollida de berberechos na zona e mellorar a imaxe do produto. Ademais, estas actividades aportan valor engadido a un produto concreto, o berberecho, e inician a diversificación das actividades das mariscadoras a través do turismo, a formación e a promoción do produto. 

Máis información en: https://webgate.ec.europa.eu/fpfis/cms/farnet/sites/default/files/docume...

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Julia Haz Barrientos / Agrupación de Mariscadoras Río Anllóns
Datos de interese: 
-
Perfil empresarial: 
-
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
-
Convocatoria - ano: 
2010
Data de aprobación: 
-
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
2
Anualidades: 
2010
Data fin de execución: 
-
Ámbito de aplicación: 

Anllons

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
65984,51
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
28674,36
Total axuda pública aprobada (€): 
-
% Subvención: 
-
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
-
FEMP (%): 
-
CA (€): 
-
CA (%): 
-
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
-
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

Concienciar á comunidade sobre a importancia da tradición da recollida do berberecho na zona e as súas implicacións.

Dar a coñecer o produto entre a poboación e os distribuídores locais (restaurantes, hoteles, tendas, etc.).

Aumentar o valor engadido do produto mediante a venta directta e o desenvolvemento de novas formas de envasado e presentación.

Equipar as súas instalacións para habilitar sesións de degustación e presentación.

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

A agrupación vende agora directamente a catro restaurantes da zona e a algúns particulares, o que lle permite aumentar os seus ingresos.

Organizáronse 15 xornadas de clases de cociña e sesións de degustación.

Principais actividades do proxecto: 

Mercar unha pequena camioneta frigorífica para transportar os berberechos nas condicións axeitadas ao centro na que se instalou a depuradora.

Para promocionar os berberechos, a agrupación organizou sesións de formación para cociñeiros locais impartidas polo coñecido chef D. Miguel García Silvarredonda. 

Doutra banda, as mariscadoras do berberecho seguiron un curso de fabricación de envases.

Seguidamente, a agrupación ocupouse do material de promoción (DVD, carteis, libro...).

Por último, equipouse o centro cos medios básicos para coller visitantes.

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

Engadir valor aos produtos pesqueiros

Obxectivo específico da EDLP: 
-
Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)