Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nueva Línea de Envasado y Concentrado de Congrio Seco Artesanal

 

Marinero y de familia de pescadores que toma el relevo generacional de uno de los únicos secaderos de congrio en Europa. En este proyecto, se implementa una nueva línea de envase en pequeño formato y otra de concentrado de congrio seco, creando nuevos productos de alto valor añadido procedente de la pesca costera artesanal, elaborados de manera tradicional.

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Javier Lema Marcote
Datos de interese: 
https://lemar-elaboraciones.com info@lemar-elaboraciones.com
Perfil empresarial: 
Empresario individual
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
ORDEN de 24 de mayo de 2016 por la que se establecen las bases reguladoras para la concesión de ayudas para proyectos al amparo de las estrategias de desarrollo local participativo (EDLP), aprobadas a los grupos de acción local del sector pesquero
Convocatoria - ano: 
2018
Data de aprobación: 
13/07/2018
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
4
Anualidades: 
2018
Data fin de execución: 
31/10/2018
Ámbito de aplicación: 

Muxía

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
17.311,66
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
14.307,16
Total axuda pública aprobada (€): 
6.724,37
% Subvención: 
47%
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
5.715,71
FEMP (%): 
85
CA (€): 
1.008,65
CA (%): 
15
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
1
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

Ampliar las actividades de la empresa creando nuevo productos y formatos de envase generando ventas con mayor valor añadido

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Creación de un nuevo puesto de trabajo en la actividad. Diversificación económica de los ingresos de la unidad familiar a través de nuevas líneas de negocio con mayor valor añadido generado.

Principais actividades do proxecto: 

Creación de línea de envasado de congrio de 250 gramos y nueva línea de concentrado de congrio seco. Se adquieren los equipos para el rayado y envasado.

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

1.2.1. Generación de nuevos productos de la pesca y sus procesados/ 1.2.1.1. Mejora del procesado y paquetización de productos pesqueros.

Obxectivo específico da EDLP: 

1.2.1. Generación de nuevos productos de la pesca y sus procesados/ 1.2.1.1. Mejora del procesado y paquetización de productos pesqueros.

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)