Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Restaurante Son de Mar e Peixe

Promotora que ha sido  percebeira y es mujer de percebeiro, crea un restaurante de 2 tenedores con capacidad total de 75 personas,  especializado en los productos del mar de A Costa da Morte, con una gastronomía basada en la recuperación de elaboraciones ancestrales que corren el riesgo de perderse y preparaciones de pescados y mariscos a la parrilla. Dispondrá de un vivero y zona taller de pescados y mariscos en el que el proceso de preparación es la vista y el cliente interesado también es asesorado. Tiene zona de exposición de conservas de congrio seco entre otras y servicio de comida para llevar. 

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
María Belén Lema Marcote
Datos de interese: 
http://www.restauranteacasadopeixe.com/
Perfil empresarial: 
Empresaria Indidual
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
ORDEN de 21 de diciembre de 2018 por la que se establecen las bases reguladoras para la concesión de ayudas para proyectos al amparo de las estrategias de desarrollo local participativo ( EDLP), aprobadas para los grupos de acción local del sector pesque
Convocatoria - ano: 
2019
Data de aprobación: 
19/07/2019
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
18
Anualidades: 
2019-2020
Data fin de execución: 
31/10/2019
Ámbito de aplicación: 

Muxía

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
476.235,20€
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
381.050,09€
Total axuda pública aprobada (€): 
179.093,55€
% Subvención: 
47
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
152.229,52
FEMP (%): 
85
CA (€): 
26.864,03
CA (%): 
15
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
2
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
0
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

Puesta en marcha de un nuevo restaurante como ampliación de la actividad que ya viene desarrollando con el actual restaurante A Casa do Peixe. 

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Creación de dos empleos femeninos y diversificación económica de los ingresos familiares

Principais actividades do proxecto: 

Restaurante de 2 tenedores con capacidad total de 75 personas,  especializado en los productos del mar de A Costa da Morte, con una gastronomía basada en la recuperación de elaboraciones ancestrales que corren el riesgo de perderse y preparaciones de pescados y mariscos a la parrilla. Dispondrá de un vivero y zona taller de pescados y mariscos en el que el proceso de preparación es la vista y el cliente interesado también es asesorado. Tiene zona de exposición de conservas de congrio seco entre otras y servicio de comida para llevar. 

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

1.2.1.  Generación de nuevos productos de la pesca y sus procesados.

Obxectivo específico da EDLP: 

1.2.1.1. Mejora del procesado y  paquetización de productos pesqueros 

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)