Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

MARIDAR: 1º Encontro sabor de As

Facilitar a promoción, comercialización e fortalecemento das micro, pequenas e medianas empresas que producen/extraen, transforman e/ou ofrecen os productos locais tanto do mar como da terra, logrando o desenrolo económico local da comarca de As Mariñas, a través do uso das ferramentas de apoio á consolidación dos propios productores. 

Mediante a consecución de este obxectivo xeral, conseguiríase tamén no obxectivo específico do FEMP, xa que, gracias ao desenrolo e fortalecemento das empresas do sector marítimo e agrario, alcanzaríase un maior crecemento económico na comarca de As Mariñas, o que fomentaría a creación de emprego. 

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Federación de Asociacións de Empresas As Mariñas
Datos de interese: 
-
Perfil empresarial: 
-
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 21 de decembro de 2018 pola que se establecen as bases reguladoras para a concesión de axudas para proxectos ao abeiro das EDLP
Convocatoria - ano: 
2019
Data de aprobación: 
09/08/2019
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
7
Anualidades: 
1
Data fin de execución: 
15/12/2019
Ámbito de aplicación: 

Concello de Culleredo, con incidencia en todo o territorio do GALP Golfo Ártabro Sur e a súa área de influencia. 

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
59.500
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
55.296,17
Total axuda pública aprobada (€): 
55.296,17
% Subvención: 
100
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
47.001,74
FEMP (%): 
85
CA (€): 
8.294,43
CA (%): 
15
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
-
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

Facilitar a promoción, comercialización e fortalecemento das micro, pequenas e medianas empresas que producen/extraen, transforman e/ou ofrecen os productos locais tanto do mar como da terra, logrando o desenrolo económico local da comarca de As Mariñas, a través do uso das ferramentas de apoio á consolidación dos propios productores. 

Mediante a consecución de este obxectivo xeral, conseguiríase tamén no obxectivo específico do FEMP, xa que, gracias ao desenrolo e fortalecemento das empresas do sector marítimo e agrario, alcanzaríase un maior crecemento económico na comarca de As Mariñas, o que fomentaría a creación de emprego. 

Por isto baséase en 3 eixos: 

- Ser instrumento de utilidade para o encontro entre productores e consumidores locais para dar a coñecer os productores propios no Concello de Culleredo e posteriormente extender este modelo ao resto do concello que configuran As Mariñas.

- Orientar toda a exaltación dos productos de As Mariñas con denominación propia que permita o apoio ás actividades empresariais e de servicios locais, impulsando de este modos os modelos de producción e consumo sostibles e responsables que respeten ao medio ambiente. 

- Mellorar a competitividade do sector pesqueiro e o seu alcance con aspectos medioambientais, en concreto con relación coa Reserva da Biosfera, vital para a conservación e desenrolo da comarca de As Mariñas. Neste sentido, tratarase de presentar un proxecto coa orientación claramente relacionada coa Reserva da Biosfera As Mariñas Coruñesas e Terras do Mandeo en distintos aspectos.

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Os obxectivos que se pretenden alcanzar con este proxecto son os seguintes: 

- Coñecer as características dos productos e dos ofertantes dos mesmos, estándares de calidade e evaluar a reacción ante a oferta.

- Lograr un gran número de contactos entre os productores nun tempo breve. 

- Facer alianzas colaborativas, nun modelo actual e moderno que facilite la colaboración interesada entre as empresas con obxectivos comerciales conxuntos. 

- Poñer en valor o propio de este concello e da comarca de As Mariñas, así como os productos comunes da zona, en especial dos que proveñen do mar. 

- Elaborar un primer listado de productos e servicios propios dos concellos de As Mariñas para o seu posterior tratamento como "Sabor das Mariñas". 

- Promocionar aos concellos de As Mariñas como destino turístico gastronómico, principalmente de cociña mariñeira, e incrementar así o número de visitantes.

- Fomentar o desenrolo económico do concello de Culleredo e do resto da comarca, tanto polo incremento de consumo que activará os sectores da hostalaría e do pequeno comercio, como pola promoción dos proveedores locais. 

- Axudar a potenciar o consumo de proximidade, factor vital para o desenrolo do pequeno comercio de tipo colaborativo e con actuacións comúns. 

- Dar a coñecer ao consumidor a cultura e tradición mariñeira, as labores do sector e dos seus traballadores, así como potenciar a identificación dos pescados e mariscos, a súa elaboración, preparación e propiedades nutricionais. 

- Concienciar a cidadanía da importancia do patrimonio cultural, gastronómico, etnográfico y mariñeiro existente na comarca de As Mariñas. Este coñecemento da realizade propia afianza aos productos propios e propicia dalos a coñecer en outras zonas de interese comercial e económico. 

- Dinamizar a economía local además do sector pesqueiro e en certa medida, a súa relación co mundo agrícola. Poranse así, as bases para unha colaboración entre os productores de productos procedentes do mar e da terra. 

- Creación directa e específica de emprego para a realización do proxecto así como indirecta para o mantemento de empregos relacionados coas actividades propostas. 

Principais actividades do proxecto: 

Este proxecto consistirá na realización de un evento formato "Encontro de produtores", en el ayuntamiento de Culleredo.

Este proxecto se estructurará en 5 fases: 

1- Organización, planificación e lanzamento do evento. 

2- Plan de comunicación e accións divulgativas. 

3- Diseño e execución do evento

4- Avaliación e continuidade

5- Coordinación, seguemento e control, esta última fase es de corte transversal.

 

O recinto do evento estructurarase da seguinte forma: 

- Zona A: Lugar establecido para a colocación dos expositores dos productores da comarca de As Mariñas participantes no encontro, onde poderán mostrar os seus productos, tanto agrícolas como marinos e nalguns casos tamén se podrán degustar. 

- Zona B: Espacio destinado para impartir charlas formativas. Neste espazo realizaranse as seguintes actividades: 

     - Mesas de traballo/reunións de negocios nas que se fale da "dinamización do sector mediante modelos colaborativos"

     - Foros/conferencias maxistrais: "O desenrolo da cadea produtiva"

- Zona C: Emprazamentos no que se realizarán distintos talleres:

     - Talleres de cociña sa para particulares e institucións

     - Talleres de maridaxe: "Descubrindo os sabores da comarca"

     - Show cooking

     - Talleres infantís

 

 

 

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

Obxectivo estratéxico 1: Mellora da competitividade do sector pesqueiro, creación de emprego e atracción da xuventude, en especial a través da integración vertical, da innovación en todas as fases da cadea de suministro dos produtos pesqueiros; y garantizar unha actividade sostible promovendo o uso eficiente dos recursos biolóxicos mariños. 

 

Obxectivo específico da EDLP: 

Obxectivo específico 1.1: Consolidar ao final do período de programación a cadea de valor do sector pesqueiro local.

Liña de actuación 1.1.3: Promover o consumo responsable e de base local sostible.

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)