Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Instalación de forno industrial e pagína web para elaboración e venda de empanadas con produtos

Este proxecto consta da compra dun novo forno para a elaboración de novos produtos tales como empanadas con produtos do mar e da Reserva dá Biosfera Mariñas Coruñesas e Terras  do Mandeo. 
Estes produtos distribúense á hostalería e os hoteis da zona para potenciar a gastronomía local mediante un turismo sostible. 
Tamén se creará unha páxina web para realzar e dar a coñecer todos estes produtos ao público en xeral, proporcionando a opción da venda  online dos mesmos.
Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Antonia López Carballeira
Datos de interese: 
-
Perfil empresarial: 
Autónomo
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 21 de decembro de 2018 pola que se establecen as bases reguladoras para a concesión de axudas para proxectos ao abeiro das estratexias de desenvolvemento local participativo (EDLP), aprobados para os grupoas de acción local do sector pesqueiro
Convocatoria - ano: 
2020
Data de aprobación: 
20/07/2020
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
9
Anualidades: 
2020
Data fin de execución: 
18/09/2020
Ámbito de aplicación: 

Todo el territorio del GALP Golfo Ártabro Sur

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
23.413,50
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
19.350,00
Total axuda pública aprobada (€): 
9.675,00
% Subvención: 
50
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
8.223,75
FEMP (%): 
85
CA (€): 
1.451,25
CA (%): 
15
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
12.6
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
1
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 
O principal obxectivo é mellorar os servizos prestados cunha maior gama de produtos. Incrementando o uso de produtos do mar e da reserva da  biosfera, aumentando a produtividade á hora de elaboralos. 
Distribuír a locais turísticos da zona, novos produtos relacionados co mar e a reserva da  biosfera, para incentivar un turismo gastronómico de calidade que realce o desenvolvemento local, creando tamén emprego. 
Promocionar un produto de calidade con produtos locais de pesca fresca e de proximidade. Dar unha nova variedade de produtos relacionados co mar. 
Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 
Os resultados previstos son os seguintes: 
- Mellor distribución dos produtos na provincia, grazas mellóraa produtividade creada. 
- Mellorar as condicións laborais dos traballadores, grazas ao sistema de  cocción deste tipo de forno. 
- Maior calidade dos produtos obtidos, permitindo que as materias primas do mar e da terra conserven as súas propiedades. 
- Maior variedade, prover aos establecementos de hostalería de produtos artesáns vinculados co mar e a pesca de proximidade. 
- Creación de emprego.
Principais actividades do proxecto: 
As principais actividades do proxecto son as seguintes:
- No obradoiro situado en Bergondo, o que se vai a realizar é a compra dun forno, para a elaboración de novos produtos, tales como empanadas con produtos do mar e da Reserva dá Biosfera Mariñas Coruñesas e Terras  do Mandeo. 
- Estes produtos distribuiranse á hostalería e hoteis para potenciar a gastronomía local, mediante o turismo sostible. 
- Tamén creamos unha páxina web para realzar todos estes produtos, á venda  online dos mesmos.
Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

 Objetico estratéxico 2. Creación de emprego e oportunidades económicas a través da diversificación da economía local das zonas pesqueiras cara a novas actividades económicas, entre elas as que ofrece o crecemento azul dos sectores marítimos no sentido amplo, favorecendo á formación, a innovación e o fomento de emprego. 

Obxectivo específico da EDLP: 
Prioridades e obxectivos da  EDLP ás que responde Objetico estratéxico 2. Creación de emprego e oportunidades económicas a través da diversificación da economía local das zonas pesqueiras cara a novas actividades económicas, entre elas as que ofrece o crecemento azul dos sectores marítimos no sentido amplo, favorecendo á formación, a innovación e o fomento de emprego. 
Obxectivo específico 2.1.: Identificación ao final do proxecto, ao Golfo Ártabro como un destino turístico de referencia a nivel ambiental, paisaxístico e mariñeiro, dentro do xeodestino Rías Altas. 
Liña de actuación 2.1.1.: Trátase de promover proxectos que garantan a posta en marcha dun turismo sostible, vinculado á Reserva da Biosfera Mariñas Coruñesas e Terras  do Mandeo, e que  teña en  conta  ao mar,  as  súas actividades e recursos como un reclamo para favorecer ou minguo.
Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)