Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

ACONDICIONAMENTO DE LOCAL PARA IMPLANTACIÓN DUN CENTRO DE PROCESADO DE PRODUTOS PESQUEIROS LOCAIS

Na procura de cooperación e unión de sinerxías co canle da restauración e hostalería implántase unha cociña onde abordar a búsqueda de novos pratos ou produtos a partir de materia prima galega e da Ría de Arousa.
E implantarase un novo local para fortalecer as sinerxías do sector primario coa comercialización e distribución de produtos. Así mesmo coa planta de degustación enfocarase tamén a exaltación ou degustación dos produtos galegos comercializados. 

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Agustín Pérez Cadillo
Datos de interese: 
-
Perfil empresarial: 
Empresario individual
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 9 de Xuño de 2016 pola que se establecen as bases reguladoras para a concesión de axudas para proxectos ao abeiro das estratéxias de desenvolvemento local participativo (EDLP), aprobadas aos grupos de acción local do sector pesqueiro para o desenv
Convocatoria - ano: 
2017
Data de aprobación: 
01/09/2017
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
2
Anualidades: 
2017
Data fin de execución: 
31/10/2017
Ámbito de aplicación: 

Ribeira, A Coruña 

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
153.102,65€
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
126.531,12€
Total axuda pública aprobada (€): 
63.265,56€
% Subvención: 
50%
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
53.775,73€
FEMP (%): 
85%
CA (€): 
9.489,83€
CA (%): 
15%
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
1
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

A mellora da competitividade do sector a través do aumento de valor engadido de pescado e mariscos principalmente orixinario da lonxa do porto de Ribeira e a creación de emprego de mocidade. Por outra banda coa instalación da cociña degustación inténtase a integración e a cooperación na procura de novos produtos intimamente ligado coa restauración e hostalería local. 

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Coa implantación do local foméntase a consolidación e ampliación da planta de procesado no local mellorándose as esixencias sanitarias.

Coa incorporación do novo equipamento foméntase tanto a comercialización como a exaltación de especies infravaloradas; tamén coa incorporación da sala de degustación se potencia as sinerxías e cooperación coa canle de hostalería e restauración.

Coas instalacións tanto de cocción como de arrefriado procúrase novos produtos rematados de valor engadido como ovas de ourizo conxeadas, navalla conxeada con golpe de vapor, etc.

Cabe destacar que o proxecto contribúe coa creación dun novo posto de emprego feminino a tempo completo. 

Principais actividades do proxecto: 
  • A implantación dun local e ampliación da planta de procesado no local mellorándose as esixencias sanitarias

  • A incorporación do novo equipamento e dunha sala de degustación

  • A instalación dunha cociña con áreas de cocción e arrefriado

  • A creación dun novo posto de emprego feminino a tempo completo 

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

Mellora da competitividade do sector pesqueiro, creación de emprego e atracción de mocidade, a través do valor engadido dos productos pesqueiros, da integración vertical, da innovación en todas as fases da cadea de subministro dos produtos pesqueiros; e garantir unha actividade sostible promovendo o uso eficiente dos recursos biolóxicos mariños.

Obxectivo específico da EDLP: 

Conseguir a cooperación entre entidades do sector para mellorar a valorización dos recursos pesqueiros a través da promoción comercial e a aposta pola súa calidade diferencial. 

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)