
O proxecto fundaméntase e actuacións moi sinxelas:
1) Actividades de Promoción dos produtos da Comarca:
2) Actuacións para a mellora e Modernización da Área de Comercialización
Home
> 40 anos
Non
Non
Non
Non
Incrementar o consumo de peixe e marisco do noso entorno a través de actuación de promoción e divulgación.
Desenvolver un proxecto innovador que mellore a comercialización do peixe cara a chegar a xente e profesionalizar o sector
Contribuir e facilitar o relevo xeracional no sector con especial coidado no traballo as mulleres.
Axudas a nivel asesoramentoe acompañamento.
O proxecto promove o consumo de pescado e marisco fresco potenciando o seu coñecemento, a súa identificación, elaboración, preparación e propiedades nutricionais.
Axudar a potenciar o consumo de próximidade
Reforzar o coñecemento por parte do consumidor
Favorece o consumo na restauración e nos establecementos locais (e de fora) de pescado e marisco da zona.
Mellora do coñecemento recoñecemento do mundo mariñeiro, dos seus traballadores e das labores do sector
1) Actividades de Promoción dos produtos da Comarca:
Deseño dunha campaña de Divulgación
Creación dunha Páxina web ao redor dos produtos pesqueiros e marisqueiros da Zona
Posicionamento da mesma e Campaña a través das Redes Sociais
Realización da Campaña de Comunicación. Contará coas seguintes Actividades:
Campaña en Prensa, Radio e TVG
Divulgación de información a través de dípticos
Realización e divulgación de información a través de carteis informativos
Receitas
Outras Actuacións
2) Actuacións para a mellora e Modernización da Área de Comercialización
Actividades de asesoramento
App´s para a modernización da comercialización
Axudas a Internalización das Empresas
O E.1 Mellora da competividade do sector pesqueiro, creación de emprego e atracción de mocidade, en especial a través do aumento do valor engadido dos produtos pesqueiros, da integración vertical, da innovación en todasa as fases da cadea de subministro dos produtos pesqueiros; e garantir unha actividade sostible promovendo o uso eficiente dos recursos biolóxicos mariños.
OE1.1 Consolidar ao final do período de programación a cadea de valor do sector pesqueiro local.
Liña de actuación 1.1.3. Promover un consumo responsable e de base local sostible
medida Accións de sensibilización dirixidas á poboación para reforzar o consumo dos produtos pesqueiros, marisqueiros e da acuicultura locais, apoíandose no consumo do produto en fresco, na posta en valor das propiedades nutricionais e saludables dos productos do noso mar.
Non
Non
Non
Non
Non
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)