Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mellora da actividade da lonxa de Barallobre

A Confraría de Pescadores de Barallobre que conta na actualidade con 124 socios, actualmente centra a súa actividade no marisqueo a pe e no marisqueo a flote, aínda que tamén complementa estas tarefas coa xestión da lonxa de peixe e marisco e  o seu centro de depuración e expedición de moluscos bivalvos.

Co obxecto de mellorar á actividade diaria dos socios e socias da mesma, compra unha envasadora e un ordenador co obxecto de mellorar a presentacion do produto e acadar un maior valor aos produtos do mar, así como o control da trazabilidade dos produtos.

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Confraría de Pescadores de Barallobre
Datos de interese: 
http://mariscosdebarallobre.com/sp/tienda/
Perfil empresarial: 
Organización de pescadores
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 21 de decembro de 2018 bases reguladoras concesión axudas proxectos FEMP 2014-2020
Convocatoria - ano: 
2020
Data de aprobación: 
17/11/2020
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
13
Anualidades: 
2
Data fin de execución: 
31/10/2021
Ámbito de aplicación: 

Fene

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
10.865,27
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
8.499,00
Total axuda pública aprobada (€): 
8.499,00
% Subvención: 
100
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
7.224,15
FEMP (%): 
85%
CA (€): 
1.274,85
CA (%): 
15%
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
-
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

Mellorar a actividade diaria dos socios da entidade.

Axudar a potenciar o consumo local e de proximidade dos produtos pesqueiros que ofrece esta Confraría.

Mellorar o control de stocks as especies marisqueiras e a comunicación coa consellería e elaboración dos plans de xestión e a mellora da explotación.

Introducir melloras que posibiliten novos xeitos de vender os produtos e atender as esixencias dos consumidores acordes á calidade demandada.

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Facilitar o traballo aos socios e socias desta Confraría, para que poidan ofrecer un servizo de calidade e dar unha mellor imaxe de cara á venta do produto por parte da Confraría.

Mellorar para o persoal técnico que traballa na confraría

Manter a trazabilidade dos produtos

Principais actividades do proxecto: 

Compra dunha envasadora e un ordenador

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

Mellora da competitividade do sector pesqueiro, creación de emprego e atracción da mocidade, en especial a través do aumento do valor engadido dos produtos pesqueiros, da integración vertical, da innovación en todas as fases da cadea de subministro dos produtos pesqueiros; e garantir unha actividade sostible promovendo o uso eficiente dos recursos biolóxicos mariños.

Obxectivo específico da EDLP: 

Fomentar a posta en marcha de novas actividades empresariais vinculadas ao sector do mar que acheguen máis valor a nivel local.

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)