Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mellora da comercialización e venda directa de moluscos bivalvos vivos

Omar Enrique Lucci é un traballador autónomo e que exerce como mariscador a pé da Confraría de Pescadores San Telmo de Mugardos, traballando na ría de Ferrol. Compra un vehículo isotermo co obxecto de realizar venta directa do marisco ao consumidor final.

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Omar Enrique Lucci Muñoa
Datos de interese: 
-
Perfil empresarial: 
Autónomo
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 21 de decembro de 2018 bases reguladoras concesión axudas proxectos FEMP 2014-2020
Convocatoria - ano: 
2021
Data de aprobación: 
03/08/2021
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
7
Anualidades: 
1
Data fin de execución: 
31/10/2021
Ámbito de aplicación: 

Mugardos

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
22.576,02€
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
18.285,97€
Total axuda pública aprobada (€): 
14.628,78€
% Subvención: 
80%
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
12.434,46€
FEMP (%): 
85%
CA (€): 
2.194,32€
CA (%): 
15%
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
-
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
1
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

Consolidar no ámbito territorial do GALP Golfo Ártabro Norte ao sector da pesca e o marisco.

Diversificar a comercialización dos produtos locais a través da introdución de modelos innovadores e novos xeitos de loxística no negocio.

Contribuir á mellora do comercio e de proximidade, potenciando o consumo local dos produtos da pesca e o marisqueo.

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Emprego mantido. Consolidación do posto de traballo do promotor

Mellorar a comercialización dos produtos do mar (mariscos) a nivel loxístico

Garantir a comercialización de produtos do mar en estado de conservación óptimo e cunha boa e detallada trazabilidade.

Contribuír á xestión eficaz e sostible dos recursos pesqueiros da zona, principalmente do ámbito territorial do GALP Golfo Ártabro Norte

Visualización dos produtos do marisqueo do territorio. 

Principais actividades do proxecto: 

Compra dun vehículo para comercialización e  caixón isotermo

 

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

Mellora da competitividade do sector pesqueiro, creación de emprego e atracción da mocidade, en especial a través do aumento do valor engadido dos produtos pesqueiros, da integración vertical, da innovación en todas as fases da cadea de subministro dos produtos pesqueiros; e garantir unha actividade sostible promovendo o uso eficiente dos recursos biolóxicos mariños.

Obxectivo específico da EDLP: 

Fomentar a posta en marcha de novas actividades empresariais vinculadas ao sector do mar que acheguen máis valor a nivel local.

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)