Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Uso de algas en elaboración de tés de Galicia

Orballo con sede en Donín, Concello de Paderne é unha pequena empresa galega especializada no cultivo, transformación, envasado e comercialización de orixe vexetal para a produción de tés e infusións ecolóxicas de orixe galego. Con este proxecto construirán un almacén e compran unha máquina envasadora e outra loteadora para comercializar unha nova liña de tés de Galicia con produtos do mar (algas).

 

 

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Orballo Innovaciones Forestales, S.L.
Datos de interese: 
https://orballo.eu/
Perfil empresarial: 
Sociedade limitada
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 21 de decembro de 2018 bases reguladoras concesión axudas proxectos FEMP 2014-2020
Convocatoria - ano: 
2021
Data de aprobación: 
03/08/2021
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
7
Anualidades: 
1
Data fin de execución: 
31/10/2021
Ámbito de aplicación: 

Paderne

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
182.332,69€
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
147.082,06€
Total axuda pública aprobada (€): 
73.541,03€
% Subvención: 
50%
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
62.509,88€
FEMP (%): 
85%
CA (€): 
11.031,15€
CA (%): 
15%
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
1
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

Ampliar a capacidade de comercialización actual de Orballo apostando por unha nova liña que pretende resaltar o sabor local a través do uso de produtos do mar (algas), en combinación cun produto único como é o té de España.

Incrementar o valor económico do territorio

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Creación de emprego. 1 muller

Ampliar a gama de produto actual, incluindo novos ingredientes do mar que permitiran consolidar as actividades económicas da zona.

Xerar sinerxias con outras empresas do ámbito territorial

Colaboración con axentes territoriais (provedores locais, asociacións, confrarías de pescadores....).

Xerar emprego estable e de calidade a través de empregos directos e indirectos.

Principais actividades do proxecto: 

Construción almacén para comercialización dunha nova liña de tés de Galicia con produtos do mar (algas).

Maquinaria: Envasadora de té pirámide e máquina loteadora

Permisos e licenzas

Dirección de obra.

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

Mellora da competitividade do sector pesqueiro, creación de emprego e atracción da mocidade, en especial a través do aumento do valor engadido dos produtos pesqueiros, da integración vertical, da innovación en todas as fases da cadea de subministro dos produtos pesqueiros; e garantir unha actividade sostible promovendo o uso eficiente dos recursos biolóxicos mariños.

Obxectivo específico da EDLP: 

Fomentar a posta en marcha de novas actividades empresariais vinculadas ao sector do mar que acheguen máis valor a nivel local.

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)