Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Da praia ao prato

O proxecto pretende a colaboración entre tres entidades do concello de A Pobra do Caramiñal que deben colaborar entre si para acadar o éxito do mesmo, que son a Confraría de Pescadores, o sector hostaleiro e o concello.  Acadando sinerxías deste tipo é fundamental para o desenvolvemento económico da zona.

Este proxecto suporá a posta en valor do traballo das xentes do mar, especificamente das mariscadoras que son maioría no marisqueo a pé.

Datos xerais
Acrónimo: 
Da praia ao prato
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Concello de A Pobra do Caramiñal
Datos de interese: 
https://apobra.gal/es/
Perfil empresarial: 
Concello
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 21 de decembro de 2018 bases reguladoras concesión axudas proxectos FEMP 2014-2020.
Convocatoria - ano: 
2019
Data de aprobación: 
04/09/2019
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
2
Anualidades: 
2019
Data fin de execución: 
31/10/2019
Ámbito de aplicación: 

O ámbito de actuación do proxecto circunscríbese ao concello da Pobra do Caramiña, aos seus dous principais bancos marisqueiros, o dos Raposiños e o do Areal, así como toda a hostalería local que participe no mesmo

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
23.230,15€
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
23.230,15€
Total axuda pública aprobada (€): 
23.230,15€
% Subvención: 
100%
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
19.745,63€
FEMP (%): 
85%
CA (€): 
3.484,52 €
CA (%): 
15%
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
-
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

Todas as actividades deseñadas neste proxecto teñen como obxectivos:

  • Poñer en valor os produtos do mar que se cultivan na Ría de Arousa, en concreto nas praias do Concello da Pobra.
  • Dar visibilidade ao traballo realizado polas mulleres do sector do marisqueo a pé.
  • Potenciar a gastronomía galega que ten como base o marisco da ría.
  • Implicar ao sector de restauración nas actividades de turismo mariñeiro.
  • Desestacionalizar a demanda turística.
Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 
  • Unha maior implicación e participación das traballadoras do sector marisqueiro na promoción do produto das explotacións marisquiras.
  • O incremento do valor engadido aos produtos do marisqueo mediante a súa elaboración e posterior venda no propio sector hostaleiro do municipio.
  • A diversificación da oferta turística do concello, co obxectivo principal de conseguir a desestacionalización a través do turismo mariñeiro.
Principais actividades do proxecto: 

No marco deste proxecto, prevese a realización das seguintes actividades:

  • No Auditorio Municipal, charla informativa sobre a actividade e visualización dun vídeo sobre a explotación pesqueira na ría e a súa importancia para a comarca.
  • Na casa mariñeira, exposición de aparellos e artes de pesca.
  • Na praia, experiencia de marisqueo a pé, con vestimenta e aparellos precisos. Trátase de actividade non extractiva.
  • Casa mariñeira, Showcooking,  degustación e cata de viños e entrega de recetarios.

As mulleres do sector de marisqueo a pé serán as encargadas de facer de guías tanto na exposición de artes de pesca como na actividade na praia. As actividades serán organizadas e supervisadas polas técnicas de turismo do Concello.

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

2. Creación de emprego e oportunidades económicas a través da diversificación da economía local das zonas pesqueiras cara a novas actividades económicas, entre elas as que ofrece o crecemento azul e os sectores marítimos en senso amplo, favorecendo a formación a innovación e o fomento do emprego.

Obxectivo específico da EDLP: 

2.2. Incrementar a diversificación do sector pesqueiro cara ás actividades turísticas, traballando nunha estratexia integrada na zona costeira e facendo fincapé no turismo mariñeiro.

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)