O proxecto consiste na creación dunha nova ruta turístico-educativa. Esta iniciativa turística supón a realización de accións conxuntas co sector pesqueiro-acuícola e o sector da hostelería para fortalecer e fomentar a promoción das algas, o ourizo de mar e os pectínidos da Ría de Arousa, resaltando a través destas rutas todas as súas propiedades e cualidades dietéticas e nuticionais e as súas múltiples maneiras de preparación como produtos “gourmet”. En colaboración co sector acuícola e o da hostelería vaise promover a divulgación e o estudo das algas, os ourizos de mar e os pectínidos.
Home
> 40 anos
Non
Non
Non
Non
O obxectivo xeral deste proxecto consiste na implantación dunha ruta turístico-educativa denominada RUTAS MARÍTIMAS GOURMET para fomentar a posta en valor doutros recursos pesqueiros menos valorados pero de gran potencial económico, como son as algas, os ourizos de mar ou os pectínidos .A materialización deste proxecto permitirá á entidade promotora contribuir na revalorización, dinamización e potenciación dos recursos pesqueiros, marisqueiros ou da acuicultura dentro da Ría de Arousa, reforzando a vinculación da economía pesqueira coa turística, mediante:
- A promoción de todas as propiedades e cualidades dietéticas e nutricionais das algas, ourizos e pectínidos, así como das múltiples maneiras de preparación como produtos “gourmet”
- Promover o emprendemento de novas actividades encamiñadas cara a iniciativas na elaboración e comercialización destas especies “menos valoradas”.
- A diversificación do sector pesqueiro.
- A desestacionalización do turismo mariñeiro da zona aproveitando a calidade dos produtos pesqueiros. (Visitas escolares)
- A creación e mantemento do emprego.
- Iniciativa turística que integra as actividades e produtos do mar coa restauración e a hostelería, o cal axudará a divulgar as propiedades e cualidades dietéticas e nutricionais e as súas múltiples posibilidades de preparación como produtos “gourmet”. Isto contribuirá a favorecer as iniciativas de autoemprego e á innovación dentro do sector marítimo-pesqueiro.
- Divulgación e valorización do patrimonio cultural e marítimo-pesqueiro do territorio.
- Diversificación do sector pesqueiro cara a actividades turístico educativas de forma integrada
- Desestacionalización do turismo mariñeiro
- Apoio e promoción da construcción dunha sociedade aberta e participativa, en igualdade de condicións e de non discriminación.
Aproveitando o potencial acuícola das bateas experimentais e da súa innovación, vaise crear unha nova ruta turístico-educativa, vinculada á acuicultura galega, coa posta en valor dos recursos diferenciadores do litoral galego e concretamente, de especies actualmente menos paroveitadas, pero cun elevado potencial económico: as algas, o ourizo de mar e os pectínidos.
A ruta comenzará no porto do Grove, con saídas cada dúas horas en tempada alta, todos os días da semana, domingos e festivos incluídos. Esta ruta turística ofrecerase á pasaxe de tipo regular e permanente. Fora da época estival, esta ruta ofertarase as fins de semana e de luns a venres a grupos concertados de escolares, asociacións de nais e país, profesionais do sector da hostelería, …
Unha vez acomodada a pasaxe no barco PELEGRIN DOS, e durante toda a travesía, explicarase por megafonía de forma clara e amena todos os aspectos relacionados co cultivo de algas, do ourizo de mar e dos pectínidos, coa transmisión de coñecemento sobre o seu hábitat, o seu proceso de cultivo e recolección e as condiscións óptimas para a súa reproducción, de interese para a pasaxe.
O barco adentrarase no corazón da Ría de Arousa para disfrutar da vista e parada en dúas bateas experimentais, onde atracará o barco para observar “in situ” as diferentes técnicas de cultivo. Izando as cordas e unidades de cultivo explicaranse as distintas modalidades e labores de cultivo, co obxecto de que os visitantes teñan a oportunidade de acercase e coñocer a actividade realizada polos acuicultores galegos tanto nos viveiros experimentais como nas embarcacións auxiliares. Tamén poderán disfrutar da da visión submarina do PELEGRIN DOS. Poderanse degustar diferentes elaboracións a base de algas, ourizos de mar e pectínidos, resaltando as súas cualidades e propiedades e identíficandoos como produtos “gourmet”.
Contarase coa colaboración de profesionais da hostelería como Javier Olleros (Restaurante Culler de Pau. 1 Estrella Michelín) que promovan novas técnicas na elaboración e cociñado dos produtos e facilitando o acceso aos visitantes ás cociñas durante toda a travesía.
OBXECTIVO ESTRATÉXICO 2
Creación de emprego e oportunidades económicas a través da diversificación da economía local das zonas pesqueiras cara novas actividades económicas, entre elas as que ofrece o crecemento azul e os sectores marítimos en senso amplo, favorecendo a formación, a innovación e o fomento do emprego.
OBXECTIVO ESPECÍFICO 2.2
Incrementar a diversificación do sector pesqueiro cara as actividades turísticas, traballando nunha estratexia integrada na zona costeira e facendo fincapé no turismo mariñeiro.
Non
Non
Non
Non
Non
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)