Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

LUAMAR: Nova cetaria e cocedoiro de mariscos

O promotor ten as súas raíces na acuicultura xa que procede dunha familia de bateeiros. Agora pretende diversificar a súa actividade co inicio desta nova actividade de comercialización de mariscos tanto a particulares como a hostelería. Para isto, acondicionará un local situado a pé de praia, acometendo a súa reforma e equipamento para convertelo nunha cetaria e cocedoiro de marisco.

Datos xerais
Acrónimo: 
GALP 6 - 135
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Fernando Ruano Aguín
Datos de interese: 
https://www.facebook.com/mariscosluamar/
Perfil empresarial: 
Persoa física
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 21 de decembro de 2018 pola que se establecen as bases reguladoras para a concesión de axudas para proxectos ao abeiro das estratexias de desenvolvemento local participativo (EDLP)
Convocatoria - ano: 
2019
Data de aprobación: 
05/12/2019
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
0,8
Anualidades: 
1
Data fin de execución: 
31/12/2019
Ámbito de aplicación: 

Sanxenxo - Ría de Pontevedra

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
76.189,02
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
61.200,13
Total axuda pública aprobada (€): 
27.540,06
% Subvención: 
45
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
23.409,05
FEMP (%): 
85
CA (€): 
4131,01
CA (%): 
15
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
-
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

Mellorar a comercialización dos produtos da pesca costeira artesanal, en particular, mariscos tanto en vivo, frescos o elaborados.

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Incremento da comercialización da pesca.

Principais actividades do proxecto: 

Acondicionamento dun establecemento dedicado á venda de mariscos en fresco, en vivo e cocido.

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

Aumentar o valor, a creación de emprego, a atracción da mocidade e promoción da innovación e do coñecemento en todas as fases da  cadea de subministro dos produtos da pesca e da acuicultura.

 

Obxectivo específico da EDLP: 

Promover o crecemento económico da Ría de Pontevedra a partir da intensificación dos esforzos na promoción dos produtos, e da mellora de todos os procesos que integran as actividades da cadea de valor, dende a xestión do recurso e a extracción ata a chegada ao consumidor.

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)