O proxecto consiste na mellora de servizos para a cohesión social e territorial e o benestar de diferentes colectivos vinculados a actividades no mar e da zona, mediante a ampliación e mellora dos servizos turísticos ofertados pola Confraría de cara a pór en valor o patrimonio cultural do sector pesqueiro en xeral e da entidade en particular.
Home
> 40 anos
Non
Non
Non
Non
O proxecto consiste na mellora de servizos para a cohesión social e territorial e o benestar de diferentes colectivos vinculados a actividades no mar e da zona, mediante a ampliación e mellora dos servizos turísticos ofertados pola Confraría de cara a pór en valor o patrimonio cultural do sector pesqueiro en xeral e da entidade en particular.
As melloras nos servizos se levarán a cabo grazas á adecuación das infraestruturas da lonxa para a realización de visitas guiadas ou non asistidas, permitindo o desenrolo normal do traballo da lonxa cumprindo a normativa hixiénico sanitaria e de calidade hixiénica dos produtos pesqueiros e marisqueiros.
Ademais se promocionaran as actividades pesqueiras entre os máis cativos e a concienciación da igualdade entre homes e mulleres no sector e o fomento da accesibilidade universal ao sector pesqueiro.
Co desenvolvemento do proxecto espérase conseguir os seguintes resultados:
- Mellora da oferta turística vinculada á actividade pesqueira artesanal.
- Desestacionalización das actividades turísticas.
- Mellora dos servizos de calidade dos produtos pesqueiros da lonxa de Bueu.
- Posta en valor do pescado e marisco, así como da actividade da lonxa de Bueu.
- Cumprimento das medidas de seguridade hixiénica na lonxa de Bueu.
- Fomento da actividade pesqueira entre os cativos como fonte laboral.
Fomento da igualdade das mulleres e os homes no sector pesqueiro artesanal
O proxecto divídese en varias fases:
Fase 1: Acondicionamento das zonas existentes na lonxa de Bueu. Creación de espazos destinados a desenvolver as actividades do proxecto. Esta fase comprende as seguintes accións:
- Instalacións de portas de acceso por identificación para os usuarios profesionais da lonxa
- Separación de espazos
- Acondicionamento dos novos espazos creados
- Acometida de electricidade e datos
- Sinalización e decoración
Fase 2: Reordenación de elementos na lonxa de Bueu. Esta fase comprende as seguintes accións:
- Reordenación de elementos da lonxa e adecuación da zona de pasaxe do polbo
Fase 3: Creación do espazo de divulgación e instalación dos soportes para a súa proxección. Esta fase comprende as seguintes accións:
- Produción dunha serie de vídeos de entre 3 e 10 minutos de duración sobre a actividade pesqueira artesanal
- Instalación de monitores táctiles interactivos conectados a cámaras
- Creación da contorna (software) de divulgación da actividade pesqueira artesanal
- Cabreado e electricidade
- Acondicionamento
- Integración coa plataforma pescadoartesanal.com
2. Apoiar á diversificación dentro e fóra da pesca comercial, apoio ao aprendizaxe permanente, á creación de emprego e á mellora do benestar social na zona costeira.
2.2. Promover o aproveitamento dos recursos do territorio reforzando a asociación da herdanza do mar coas oportunidades para o turismo, a dinamización da actividade económica, e a cohesión social e territorial
Non
Non
Non
Non
Non
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)