Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Algas comestibles

A empresa compra algas da costa galega, envásaas e vende en España e internacionalmente. Necesita mellorar as instalacións e promocionar á empresa para dar a coñecer o produto
Datos xerais
Acrónimo: 
Algas comestibles
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
H.Q. Seaweed, S.L.
Datos de interese: 
https://www.hqseaweed.com/
Perfil empresarial: 
Empresa particular
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
-
Convocatoria - ano: 
2020
Data de aprobación: 
24/08/2020
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
22
Anualidades: 
2020-2021
Data fin de execución: 
30/10/2021
Ámbito de aplicación: 

Ría de Vigo

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
140.152,51 €
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
113.421,22€
Total axuda pública aprobada (€): 
56.710,61 €
% Subvención: 
50
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
48.204,02 €
FEMP (%): 
85
CA (€): 
8.506,59 €
CA (%): 
15
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
2
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
1
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

- Xerar riqueza, diversidade, sostebilidade e melloras laborais no sector do mar

- Dar valor engadido ás algas

- Producir produtos finais a partir das algas

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 
  • Creación de dous postos de traballo
  • Diversificación de actividades económicas na zona
  • Formación 
Principais actividades do proxecto: 

Compra de algas ás confrarías galegas desde A Guarda ata Finisterre

Tratamento de lavado, salazón, deshidratación, conserva, subprodutos.

Asistencia a feiras

Certificación IFS

Elaboración de novas recetas con algas

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

Mellora da competitividade do sector pesqueiro. Introducir procesos innovadores na produción, comercialización e distribución de produtos locais do mar.

Obxectivo específico da EDLP: 

Introducir procesos innovadores na produción, comercialización e distribución de produtos locais do mar

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)