O proxecto consiste na adquisición dunha furgoneta refrixerada para potenciar o transporte de peixe e marisco procedente da pesca artesanal, facendo especial incidencia no polbo da marca "Polbo de LOnxa", así como a da mellora do aillamento térmico da nave da que dispón o promotor a través da incorporación de catro novos portais.
Home
> 40 anos
Non
Non
Non
Non
O obxectivo principal do proxecto é o da mellora da competitividade da industria pesqueira local a través de dúas actuacións específicas:
-Aumentar os recursos produtivos do servizo de transporte de produtos procedentes da pesca artesanal adquirindo unha nova unidade produtiva (furgón).
-Mellora da eficiencia enerxética no proceso produtivo e da accesibilidade da nave a través da adquisición duns novos portais de feche cun mellor illamento térmico.
-Incremento no volume de compra de produtos da pesca artesanal nas lonxas da zona Sur de Fisterra (Fisterra, Corcubión, Lira, O Pindo, Muros, Noia e Porto do Son). Duplicar a capacidade produtiva do servizo de transporte para a recollida de peixe e marisco facilitará aso restaurante, hoteis, centros de estabulación e pescaderías realizar unha maior compra nas lonxas, dado que non terán que estar presentes para recoller o produto e poderán facer ás súas compras a distancia.
-Incremento na cifra de negocio. Ampliar a capacidade produtiva do servizo de transporte de produtos procedentes da pesca artesanal permitirá ampliar a carteira de pedidos e polo tanto aumentar a facturación da empresa.
-Minoración dos custos produtivos ao incorporar maquinaria eficiente. O novo equipamento, máis eficiente respecto do illamento térmico, aportará un aforro enerxético que repercute directamente nun menor custo produtivo.
-Incremento dos beneficios da empresa. O incremento da cifra de negocio de a minoración de custes implican directamente nun incremento dos beneficios da actividade.
-Actividade 1: Aumentar os recursos produtivos do servizo de transporte de produtos procedentes da pesca artesanal. Adquirirase un novo vehículo de transporte de mercadorías para ampliar o servizo de transporte de produtos da pesca artesanal, imprescindible para atender a actual demanda.
-Actividade 2: Mellora do aillamento térmico da nave. Instalación de catro novos portais de pechamento da nave máis eficientes respecto do illamento térmico e que ademais melloran a accesibilidade da nave, logrando así un menor gasto de enerxía e menor pegada de carbón, así como permitindo o acceso a persoas con mobilidade reducida.
Obxectivo 1. Sector Pesqueiro
1.1. Fomento dun sector pesqueiro sostible ambientalmente, eficiente no uso dos recursos, innovador, competitivo e baseado no coñecemento
Non
Non
Non
Non
Non
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)