Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

RESTAURANTE O SALGADOIRO

A solicitante é a propietaria dun antigo salgadoiro familiar situado na praia do Ézaro, unha situación privilexiada para un negocio de restauración e ocio.

O Obxecto do proxecto e reformar este antigo salgadoiro para convertelo nun establecemento de restauración que se integrará no selo kilometro cero Margalaica.

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
María Jesús Pita Martínez
Datos de interese: 
-
Perfil empresarial: 
Persoa física
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
ORDE do 14 de setembro de 2023 pola que se establecen as bases reguladoras para a concesión de axudas para proxectos ao abeiro das estratexias de desenvolvemento local participativo (EDLP), aprobadas aos grupos de acción local do sector pesqueiro (GALP) n
Convocatoria - ano: 
2023
Data de aprobación: 
07/02/2024
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
-
Anualidades: 
-
Data fin de execución: 
18/12/2023
Ámbito de aplicación: 

Concello de Dumbría

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
482.809,36 €
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
355.084,14 €
Total axuda pública aprobada (€): 
177.542,07 €
% Subvención: 
50
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
124.279,45 €
FEMP (%): 
70
CA (€): 
53.262,62 €
CA (%): 
30
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
3
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

O obxectivo principal  do proxecto é dotar a zona do Ézaro dun establecemento de restauración de calidade, e baseado nos recursos pesqueiros do territorio, acompañado da posto en valor do patrimonio marítimo que supón a rehabilitación do salgadoiro.

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

-Contribuír a dinamización da zona a través da creación de emprego

-Fixación de poboación na localidade de Ézaro de onde procede a promotora

-Incrementar a oferta gastronómica de calidade a través do paraugas do selo kilometro cero Margalaica

Principais actividades do proxecto: 

Restauración baseada na sostibilidade e na pesca costeira artesanal.

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

Obxectivo Estratéxico 2. Economía Azul & Diversificación

Obxectivo específico da EDLP: 

2.1.3. Creación ou mellora de establecementos de restauración integrados no selo Km0 Margalaica.

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)