O proxecto busca mellorar o peso económico do sector pesqueiro e marisqueiro, valorizando o produto local a través do fomento do seu consumo, mediante accións para dar a coñecer o rol das xentes do mar na conservación do medio mariño, o papel da Confraría , a calidade e trazabilidade dos seus produtos a través da sensibilización de escolares, sociedade e profesionalización da hostalaría local; para elo levará a cabo varias actividades durante as anualidades 2024 e 2025, iniciando o seu lanzamento no 2023, como traballos técnicos con escolares (aulas mariñeiras) achegando a cultura mariñeira e hábitos de vida saudable á poboación escolar e ás súas familias, facendo fincapé na identidade da vila de Cedeira e no consumo de produtos mariños locais; actividades de difusión, divulgación e sensibilización (rutas guiadas, exposicións e sesións de cociña); aaccións de comunicación destinadas a visibilizar as actuacións, dando a coñecer as oportunidades do sector e as problemáticas, como a falta de relevo e a emerxencia climática, buscando o fomento do consumo de produtos mariños e a complicidade na protección do medio e o comportamento responsable, de cara á biodiversidade do territorio cun enfoque integrado .
Home
> 40 anos
Non
Non
Non
Non
- Achegar ao alumnado de Cedeira e do púbtico en xerat os beneficios da a[imentación saudabte do consumo de produtos mariños kmO, de gran catidade dada a súa trazabilidade
e características, acordes á sostibitidade e enxatzando o rol de coidado que cumpren os profesionais do mar e a Confraría na conservación do medio mariño e no equilibro dos recursos e biodiversidade, mediante a execución de autas mariñeiras e saÍdas ao litorat, guiados e exposicións didácticas.
-Reforzar as retacións locais entre o sector do mar e o hostaleiro, á hora de promover o uso de especies mariñas da zona e a súa transformación na cociña, ofertando produto de
km ,visibilizando a lonxa e a Confraría e fomentando a comercialización de todo tipo de especies mariñas e subprodutos.
Millorar o peso económico do sector pesqueiro e marisqueiro, valorizando o produto tocal a través do fomento do seu consumo, mediante accións nas que se dá a coñecer o rol das xentes do mar na conservación do medio mariño, o papel da Confraría, a calidade e a trazabil.idade dos seus produtos a través da sensibitización de escotares, sociedade e profesionalización da hostaLería toca[.
Dar a coñecer as oportunidades do sector e as problemáticas como a falta de retevo e a emerxencia ctimática, buscando o fomento do consumo de produtos mariños e a compticidade na protección do medio e o comportamento responsable, de cara á biodiversidade do territorio.
esións en aula e saídas ao exterior co alumnado de Educación Primaria e Secundaria, achegando a cultura mariñeira e hábitos de vida saudabte á poboación escolar e ás súas fami[ias, facendo fincapé na identidade da vita de Cedeira e no consumo de produtos mariños locais. Guiados polo litoral coa participación dos colectivos do mar, empoderando as diversas profesións e dando especiaI retevancia ao rol feminino, e exposicións con paneis didácticos, accións formativas coa hostatería locaI e labores de comunicación das actividades
O.E. .-Aumento do vator, creación de emprego, vatoración e fomento da participación das mutleres, atracción de persoas mozas e promoción da innovación en todas as fases da cadea de produción e subministro dos produtos da pesca e da acuicuttura, e a meltora da imaxe destes produtos e a actividade produtiva a nivel [oca[ para a súa incorporación á cuttura atimentaria do territorio.
1.1.-Desenvotver un produto pesqueiro de vator a través de mettoras produt¡vas e organìzat¡vas no sector e nas actividades mariñeiras
1.2.-Facer das actividades marítimo-pesqueiras un ámbito de empregabilidade de colectivos menos favorecidos e de cohesión social na Mariña-Ortegal.
Non
Non
Non
Non
Non
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)