Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

MARIDAR III encontro "Sabor das Mariñas". Dieta atlántica, cultura e paisaxe.

Encontro de produtores locais do mar e da terra para a realización da promoción do produto local do mar e da terra da comarca de As Mariñas.

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Federación de Asociaciones Empresariales As Mariñas
Datos de interese: 
https://www.facebook.com/Federaci%C3%B3n-de-Asociaciones-Empresariales-As-Mari%C3%B1as-824351337688011/
Perfil empresarial: 
Federación de asociacións
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 21 de decembro de 2018 pola que se establecen as bases reguladoras para a concesión de axudas para proxectos ao abeiro das estratexias de desenvolvemento local participativo (EDLP), aprobados para os grupoas de acción local do sector pesqueiro
Convocatoria - ano: 
2021
Data de aprobación: 
26/08/2021
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
2
Anualidades: 
2021
Data fin de execución: 
31/10/2021
Ámbito de aplicación: 

Ayuntamiento de Oleiros. Con área de influencia a todo el Golfo Ártabro

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
71.826,48 €
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
62.305,62 €
Total axuda pública aprobada (€): 
62.305,62
% Subvención: 
100
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
52.959,78
FEMP (%): 
85
CA (€): 
9.345,84
CA (%): 
15
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
-
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
0
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

Maridar III pretende alcanzar os seguintes tres obxectivos: 

- Promover a combinación dunha oferta gastronómica baseada nos productos locais do mar e da terra. Poñer en valor a Diera Atlántica, baseada no emprego da cociña dos peixes, mariscos e vexetais obtidos da producción de proximidade. E así, poñer en marcha actividades tanto culturais como turísticas sostibles, vinculadas aos produtos e servizos propios da Reserva da Biosfera Mariñas Coruñesas e Terras do Mandeo. No ámbito do mar, trátase de detectar as empresas e os servizos, que se ofrecen dende o sector pesqueiro como do sector náutico-recreativo, ampliando o interese, os ofertantes de actividades culturais e do mantemento de actividades culturais e de desfrute da paisaxe e todo o que elo implica. 

- Facilitar a promoción, comercialización e fortalecemento das micro, pequenas e medianas empresas que producen/extraen, transforman e/ou ofrecen produtos locais tanto do mar como de terra, longrándose con elo o desenvolvemento económico local da Comarca das Mariñas, a través do uso de ferramentas de apoio á consolidación dos propios ofertantes de produtos. Ademais, tamén se traballa nunha mellora da presentación dos servizos con base no mar nos que se incluan os colectivos desfavorecidos e a poboación en xeral. 

- Exaltación da Dieta Atlántica con produtos da terra, favorecendo os de proximidade. 

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Os resultados previstos son os seguintes: 

- Dar a coñecer as actividades/servizos para crear sinerxuas no territorio e conseguir unha oferta combinada e de calidade. 

- Relacionar aos diferentes produtores e axentes da zona.

- Promocionar e poñer en valos os produtos do territorio, as características e beneficios dos mesmos. 

- Promocionar os produtos de cercanía e dos produtores e empresas locais. 

- Dar a coñecer a Dieta Atlántica e da importancia e beneficios que ela ten na saúde. 

- Fomentar o desenvolvemento económico e social do territorio. 

- Potenciar o consumo dos produtos de proximidade

- Promover o deseño de paquetes turísticos

- Dar a coñecer a cultura do territorio

- Concienciar a cidadanía na importancia do patrimonio cultural, gastronómico e medioambiental.

Principais actividades do proxecto: 

Combinación de actividades de tipo formativoe expositivo, cun tipo de feira non solo gastronómica senón que tamén empresarial (intercambio entre produtores e deles cos que prestan servizos con base no mar), de actividades lúdicas e de ocio con base no mar e do emprego dos recursos naturais, da paisaxe e do medioambiente.

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

Obxectivo estratéxico 2: Creación de emprego e oportunidades económicas a través da diversificación da economía local das zonas pesqueiras cara a novas actividades económicas, entre elas as que ofrece o crecemento azul e os sectores marítimos en sentido amplo, favorecendo a formación, a innovación e o fomento de emprego. 

Obxectivo específico da EDLP: 

Obxectivo específico 2.1: Identificar ao final do período, ao Golfo Ártabro como un destino turístico de referencia a nivel ambiental, paisaxístico e mariñeiro, dentro do xeodestino Rías Altas.

Liña de actuación 2.1.1: Desenvolver un produto turístico diferenciado e competitivo.

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)