
Para reducir a dependencia dos combustibles fósiles e minimizar o impacto ambiental nun entorno protexido (a Illa de Ons), instaláronse paneis solares no tellado do establecemento, o que agora se complementa coa instalación de baterías de almacenamento que permitirán un mellor aproveitamento da enerxía producida
Sexo promotor: 
 Muller
Home
Home
Idade promotor: 
 < 40 anos
> 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 
 Sí
Non
Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
 Si
Non
Non
Emprego creado (ETC): 
 Si
Non
Non
Nº emprego creado (ETC): 
1
Emprego mantido (ETC): 
 Si
Non
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
17
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Principais obxectivos do proxecto: 
- Promover o uso de enerxías renovables, garantindo un subministro eléctrico máis limpo e eficiente.
- Reducir a pegada de carbono ao diminuír as emisións de CO₂ asociadas ao uso de xeradores diésel
- Mellorar a eficiencia enerxética mediante a incorporación de baterías para almacenamento e inversores que optimicen o uso da enerxía solar.
- Garantir a estabilidade do subministro eléctrico, garantindo o correcto funcionamento do restaurante sen interrupcións
- Contribuír á conservación do Parque Nacional, promovendo un modelo de turismo sostible e respectuoso co medio ambiente
Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 
- Reducir a dependencia dos combustibles fósiles minimizando o uso de xeradores diésel, promovendo así a transición cara a un modelo enerxético máis limpo e sostible.
- Reducir a pegada de carbono e mellorar a sustentabilidade ambiental mediante a redución das emisións de CO₂ asociadas á xeración de electricidade baseada en combustibles fósiles e contribuír á conservación dos parques minimizando o impacto das actividades de restauración no medio natural.
- Garantir un subministro eléctrico máis estable e eficiente coa dispoñibilidade dun sistema de almacenamento de enerxía.
- Redución dos custos operativos a medio e longo prazo mediante a redución dos gastos relacionados coa compra e o transporte de diésel.
- Modernización e dixitalización do sistema eléctrico do restaurante mediante monitorización
- Maior conciencia e compromiso ambiental
Principais actividades do proxecto: 
- Adquisición de baterías de almacenamento, que garantirán o subministro eléctrico durante a noite en períodos de baixa radiación solar.
- Compra e instalación de inversores/cargadores para transformar a enerxía solar en electricidade, o que permitirá o correcto funcionamento do restaurante.
- Optimización do sistema eléctrico, garantindo unha integración eficiente da enerxía fotovoltaica e reducindo a dependencia do xerador diésel.
- Monitorización e axuste do rendemento para maximizar a eficiencia das instalacións e optimizar o consumo enerxético das mesmas
Obxectivo estratéxico da EDLP: 
Impulso e aproveitamento do patrimonio ambiental das zonas pesqueiras e acuícolas, incluídas as operacións de mitigación do cambio climático
Obxectivo específico da EDLP: 
Concienciar e poñer en marcha actividades de mitigación de cambio climático e promover a resiliencia do territorio e a adaptación as súas consecuencias
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
 Si
Non
Non
Igualdade de xénero: 
 Si
Non
Non
Discriminación: 
 Si
Non
Non
Favorecer a inclusión social: 
 Si
Non
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
 Si
Non
Non
Contribución: 
 Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)


