Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mesón A Lareira

O proxecto pretende levar a cabo a comercialización dos produtos da pesca costeira artesanal obxecto de captura polo promotor nun local de hostalería enfocado á posta en valor da pesca local. Para isto compre realizar a adecuación do local así como o equipamento do mesmo para a actividade prevista.

Datos xerais
Acrónimo: 
GALP 6 - 137
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Sauro Martínez Durán
Datos de interese: 
-
Perfil empresarial: 
Persoa física
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 21 de decembro de 2018 pola que se establecen as bases reguladoras para a concesión de axudas para proxectos ao abeiro das estratexias de desenvolvemento local participativo (EDLP)
Convocatoria - ano: 
2019
Data de aprobación: 
05/12/2019
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
10
Anualidades: 
1
Data fin de execución: 
31/10/2020
Ámbito de aplicación: 

Sanxenxo - Ría de Pontevedra

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
130.321,71
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
104.183,89
Total axuda pública aprobada (€): 
46.882,75
% Subvención: 
45
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
39.850,34
FEMP (%): 
85
CA (€): 
7.032,41
CA (%): 
15
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
1,76
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

O obxectivo xeral do proxecto e a posta en marcha dun restaurante de cociña tradicional na cal ofertar e poñer en valor o produto pesqueiro local procedente da pesca costeira artesanal da Ria de Pontevedra.

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Diversificación da actividade pesqueira propia da zona, creación dun novo negocio e a creación de emprego.

Principais actividades do proxecto: 

Rehabilitación do local para a apertura dun restaurante de cociña tradicional.

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

Aumentar o valor, a creación de emprego, a atracción da mocidade e promoción da innovación e do coñecemento en todas as fases da  cadea de subministro dos produtos da pesca e da acuicultura.

Obxectivo específico da EDLP: 

Mellorar a capacitación e as condicións para o emprendemento no tecido produtivo pesqueiro, incrementando as oportunidades de formación dos traballadores e traballadoras e a súa empregabilidade, facilitando o relevo xeracional, as estruturas asociativas e o emprendemento. 

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)