Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aproveitamento e posta en valor dos moluscos danados e non aptos para a súa comercialización en vivo

O proxecto consiste na implantación dunha liña de coción, envasado ao vacío e atmósfera modificada para tratar e revalorizar os produtos do mar que actualmente traballa a empresa, fundamentalmente marisco.

 

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Mariscos Camino, S.L.
Datos de interese: 
-
Perfil empresarial: 
Empresa privada
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 9 de Xuño de 2016 pola que se establecen as bases reguladoras para a concesión de axudas para proxectos ao abeiro das estratéxias de desenvolvemento local participativo (EDLP)
Convocatoria - ano: 
2016
Data de aprobación: 
03/11/2016
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
2
Anualidades: 
2016
Data fin de execución: 
31/12/2017
Ámbito de aplicación: 

Nacional

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
64.579,86 €
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
64.579,86 €
Total axuda pública aprobada (€): 
32.289,93 €
% Subvención: 
50
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
27.446,44 €
FEMP (%): 
85
CA (€): 
4.843,48 €
CA (%): 
15
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
1
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

Mellora da competitividade do sector pesqueiro, creación de emprego e atracción de mocidade en especial a través do aumento do valor engadio dos produtos pesqueiros, da integración vertical a innovación en todas as fases da cadea de subministro dos productos pesqueiros; e garantir unha actividade sostible promovendo o uso eficiciente dos recursos biolóxicos mariños.

 

 

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Coa execución do proxecto o promotor busca obter un produto final con valor engadido que conta con saída no mercado especialmente en épocas de toxina cando o mercado de fresco está parado. Pode ubscar clientes no exterior, permitindo incluso a internacionalización da empresa ao dispor dun produto cun período de conservación máis elevado.

 

Principais actividades do proxecto: 

Trátase de procesar o marisco de xeito natural sen engadir substancias químicas de ningún tipo dándolle valor engadido ao produto: cocción, empaquetado, districución e búsqueda de novos mercados fóra do Estado

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

4/ Fomento do crecemento económico, a inclusión social, a creación e a mobilidade laboral nas comunidades costeiras e de interior dependentes da pesca e da acuicultura. Diversificación das actividades realizadas no marco da pesca e respecto doutros sectores da enonomía marítima.

5/ Incentivación do investimento nos sectores da transformación e comercialización

Obxectivo específico da EDLP: 

Diversificación

Apoio á diversificación dentro e fóra do sector da pesca comercial, o aprendizaxe permante e a creación de emprego nas zonas pesqueiras e acuícolas.

 

 

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)