
Acondicionamento de acuario e cetárea no establecemento de hostelería "Restaurante Lourido" (Poio) para a posta en valor dos recursos pesqueiros, que son unha parte fundamental da oferta do establecemento.
O Restaurante é un compendio de historia, sustentabilidade e inclusividade, que ten por obxecto xerar a revitalización da economía de Poio, que realza a cultura e a tradición local moi centrada no mar e favorecendo a posta en valor do sector, en base as actividades a ofrecer e a gastronomía.
Preténdese reforzar a cadea de valor no sector primario, poñendo en valor o produto local e de Km0, poñendo un maior enfoque nos recursos procedentes do mar.
Ademáis, realizaranse outras actividades de fortalecemento do sector pesqueiro, como obradoiros e artesanía local, o que promoverá a apredizaxe de oficios tradicionais e modernos relacionados co mar.
Home
> 40 anos
Non
Non
Non
Non
O principal obxectivo de este proxecto é o acondicionamento dun acuario e unha cetárea no Restaurante. Con esta adquisición preténdese cumplir con as seguintes finalidades
- Reforzar a cadea de valor dentro do sector primario. Emplearanse sempre que sexa posible, recursos renovables.
- Poñer en valor o produto local Km0 cun maior enfoque nos recursos procedentes do mar.
- Enfoque de novos clientes cun perfil familiar, creativo e inclusivo
- Establecer alianzas estratéxicas con negocios locais
Este proxecto terá un impacto positivo, xa que pretende a:
- Contratación de mulleres e persoas mozas, así como, sempre que sexa posible, persoas relacionadas co sector da pesca.
- Integración de prácticas sostibles, xa que nos obradoiros empregaranse materiais reutilizados adoptando un enfoque de economía circular.
O proxecto inclúe unha serie de actividades previstas, entre as que podemos atopar actividades de fortalecemento do sector pesqueiro, com poden ser: obradoiros con redeiras, deportes acuáticos, postos de venda de artesanía local,... o que aportará diversidade a oferta turística ademáis de empoderar á comunidade local coa promoción do aprendizaxe de oficios tradicionais e modernos relacionados co mar.
Aumento do valor, creación de emprego, valoración e fomento da participación das mulleres, atracción de persoas mozas e promoción da innovación en todas as fases da cadea de produción e subministración dos produtos da pesca e a acuicultura, e a mellora da imaxe destes produtos e a actividade produtiva a nivel local para a súa incorporación á cultura alimentaría do territorio
Conseguir que os produtos do mar e as actividades pesqueiras, marisqueiras e acuícolas sexan un activo e un referente no desenvolvemento económico sostible da Ría de Pontevedra.
Non
Non
Non
Non
Non
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)


