Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Acuario expositor e cetárea de crustáceos

Acondicionamento de acuario e cetárea no establecemento de hostelería "Restaurante Lourido" (Poio) para a posta en valor dos recursos pesqueiros, que son unha parte fundamental da oferta do establecemento.

O Restaurante é un compendio de historia, sustentabilidade e inclusividade, que ten por obxecto xerar a revitalización da economía de Poio, que realza a cultura e a tradición local moi centrada no mar e favorecendo a posta en valor do sector, en base as actividades a ofrecer e a gastronomía.

Preténdese reforzar a cadea de valor no sector primario, poñendo en valor o produto local e de Km0, poñendo un maior enfoque nos recursos procedentes do mar.

Ademáis, realizaranse outras actividades de fortalecemento do sector pesqueiro, como obradoiros e artesanía local, o que promoverá a apredizaxe de oficios tradicionais e modernos relacionados co mar.

Datos xerais
Acrónimo: 
GALP-RP
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
FRANCISCO JOSÉ RODRIGUEZ GÓMEZ
Datos de interese: 
https://www.louridorestaurante.es/
Perfil empresarial: 
-
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 12 de febreiro de 2025 bases reguladoras concesión axudas proxectos FEMPA 2021-2027
Convocatoria - ano: 
2025
Data de aprobación: 
13/08/2025
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
6
Anualidades: 
2025
Data fin de execución: 
31/10/2025
Ámbito de aplicación: 
-
Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
16.600,00
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
16.600,00
Total axuda pública aprobada (€): 
8.300,00
% Subvención: 
50%
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
5.810,00
FEMP (%): 
70%
CA (€): 
2.490,00
CA (%): 
30%
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
1
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
6
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

​O principal obxectivo de este proxecto é o acondicionamento dun acuario e unha cetárea no Restaurante. Con esta adquisición preténdese cumplir con as seguintes finalidades

  • Reforzar a cadea de valor dentro do sector primario. Emplearanse sempre que sexa posible, recursos renovables.
  • Poñer en valor o produto local Km0 cun maior enfoque nos recursos procedentes do mar.
  • Enfoque de novos clientes cun perfil familiar, creativo e inclusivo
  • Establecer alianzas estratéxicas con negocios locais
Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Este proxecto terá un impacto positivo, xa que pretende a:

  • Contratación de mulleres e persoas mozas, así como, sempre que sexa posible, persoas relacionadas co sector da pesca.
  • Integración de prácticas sostibles, xa que nos obradoiros empregaranse materiais reutilizados adoptando un enfoque de economía circular.
Principais actividades do proxecto: 

O proxecto inclúe unha serie de actividades previstas, entre as que podemos atopar actividades de fortalecemento do sector pesqueiro, com poden ser: obradoiros con redeiras, deportes acuáticos, postos de venda de artesanía local,... o que aportará diversidade a oferta turística ademáis de empoderar á comunidade local coa promoción do aprendizaxe de oficios tradicionais e modernos relacionados co mar.

 

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

Aumento do valor, creación de emprego, valoración e fomento da participación das mulleres, atracción de persoas mozas e promoción da innovación en todas as fases da cadea de produción e subministración dos produtos da pesca e a acuicultura, e a mellora da imaxe destes produtos e a actividade produtiva a nivel local para a súa incorporación á cultura alimentaría do territorio

Obxectivo específico da EDLP: 

Conseguir que os produtos do mar e as actividades pesqueiras, marisqueiras e acuícolas sexan un activo e un referente no desenvolvemento económico sostible da Ría de Pontevedra.

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)