Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Centro de Elaboración e Transformación de Produtos do Mar

Centro de Elaboración e Transformación de Produtos do Mar

Rehabilitación dunha antiga depuradora de moluscos abandoada, na localidade de Abelleira para convertela nun centro  de transformación de produtos do mar que albergará cetária, depuradora e centro de pasteurizado de mariscos.

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Mariscos Antón Fernández, S.L.
Datos de interese: 
-
Perfil empresarial: 
Empresa privada
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 24 de maio pola que se establecen as bases reguladoras para a concesión de axudas para proxectos ao amparo das estratexias de desenvolvemento local participativo (EDLP), aprobados aos grupos de acción local do sector pesqueiro
Convocatoria - ano: 
2016
Data de aprobación: 
11/10/2016
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
27
Anualidades: 
2016-2017-2018
Data fin de execución: 
31/10/2018
Ámbito de aplicación: 

Lugar de Abelleira

Concello de Muros

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
1.240.260,20 €
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
1.240.260,20 €
Total axuda pública aprobada (€): 
500.000,00 €
% Subvención: 
40,3
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
425.000,00 €
FEMP (%): 
85%
CA (€): 
75.000,00 €
CA (%): 
15%
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
7
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
0,33
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

1.1.Fomento dun sector pesqueiro sostible ambientalmente, eficiente no uso dos recursos, innovador, competitivo e baseado no coñecemento.

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Incrementar o valor engadido dos produtos procedentes da pesca costeira artesanal, da acuicultura e do marisqueo local. Ademais a posta en marcha deste negocio contribuirá a lograr un crecemento económico da zona coa creación de 7 postos de traballo. 

Principais actividades do proxecto: 

1. Depuradora de moluscos de circuíto cerrado

2.Cetaria de crustáceos en circuíto cerrado

3.Centro de elaboración - transformación i expedición de     produtos do mar como o pasteurizado de mariscos  e o envasado

en atmosfera modificada/protectora

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

Responde ao obxectivo estratéxico 1: Sector pesqueiro e á consecución dos seguintes obxectivos específicos:

Contribúe a materializar a liña de actuación. Mellora da competitividade e innovación da  industria pesqueira local.

Fomento dunha acuicultura sostible ambientalmente, eficiente no uso  dos recursos, innovadora competitiva baseada no coñecemento.

Apoio ás iniciativas de procesado e transformación de produtos pesqueiros, preferentemente os da pesca artesanal. Valorización dos produtos da pesca local mediante o apoio á comercialización e presenza nos mercados dos produtos pesqueiros así como o potenciamento do valor engadido de dos mesmos. Apoio a acuicultura sostible.

Obxectivo específico da EDLP: 

1.1.Fomento dun sector Pesqueiro sostible ambientalmente, eficiente no uso dos recursos, innovador, competitivo e baseado no coñecemento

1.4. Fomento dunha acuicultura sostible ambientalmente, eficiente no uso dos recursos, innovadora, competitiva e baseada no coñecemento.

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)