Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Restaurante Mariñeiro Dous Garfos

Restaurante de dous garfos na fachada portuaria  de Fisterra que contará con 80 prazas e implantará o selo promocional KM 0 Margalaica. Tratará de atraer a chefs de establecementosde restauración de prestixio para que cociñen no seu restaurante unha vez ao mes. O marisco cocerase con auga de mar.

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
María Dolores Domínguez Pazos
Datos de interese: 
-
Perfil empresarial: 
Persoa física
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 24 de maio pola que se es establecen as bases reguladoras para a concesión de axudas a proxectos ao amparo das estratexias de desenvolvemento local participativo (EDLP), aprobados aos grupos de acción local do sector pesqueiro
Convocatoria - ano: 
2017
Data de aprobación: 
10/04/2017
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
7
Anualidades: 
2017
Data fin de execución: 
31/10/2017
Ámbito de aplicación: 

Concello de Fisterra

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
292.960,87 €
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
284.507,32 €
Total axuda pública aprobada (€): 
112.664,90 €
% Subvención: 
39,6
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
84.498,68
FEMP (%): 
75
CA (€): 
28.166,22
CA (%): 
25
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
4
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

O proxecto está orientado a ofrecer un servizo de restauración de calidade no porto de Fisterra - restaurante de dous garfos, con menú de degustación de produtos do mar (peixes e mariscos) cocidos en auga do mar e contará cunha carta gourmet de pratos e bodega. O que contribuirá a mellorar os servizos de restauración  existentes na zona, mais concretamente, os ubicados no postos de Fisterra.

Posteriormente á posta en marcha do restaurante, nas plantas superiores do inmoble, construirase un hortel con servizo de SPA, ximnasio, servizos que se lle poidan ofertar aos clientes, algo que permitirá desestacionalizar a actividade en temporada baixa.

Polo tanto este novo concepto de restauración permitirá o crecemento económico do territorio xerando emprego estable, inversións e maior afluencia turística de nivel medio-alto.

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

O proxecto permitirá obter os seguintes resultados:

- Ampliar os servizos turísticos de maior calidade que os existentes.

- Xenerar emprego estable directo coa creación de 4 postos de traballo e á vez empregos indirectos nas empresas ca que mantemos relacións comerciais.

- Incremento das inversións no territorio.

- Desestacionalización das distintas actividades existentes na zona.

 

Principais actividades do proxecto: 

O proxecto consiste na rehabilitación dunha edificación en estado ruinoso situada no porto de Fisterra, para convertela nun restaurante de dous gardos onse se vai a ofertar un menú de degustación do produtos do mar (peixe, mariscos e algas) e unha carta gourmet.

Na planta baixa habilitarase un comedor con 18 prazas e construirase nese mesmo andar unha zona de barra, vestíbulo e aseos.

O primeiro andar contará con dous comedores, de 32 e 36 prazas respectivamente, xunto coa cociña, almacén e aseos.

Diariamente se servirán menús de degustación gourmet e tamén se organizarán eventos tipos reunións familiares, bautizos e primeiras comunións.

En épocas estacionais e en determinados días, prestatanse servizos alternativos de negocio como xornadas gastronómicas con productos do mar, contando con prestixiosos profesionais da cociña moderna.

Este proxecto vai enfocado á mellora da calidade dos servizos de restauración existentes na zona, que cada vez hai mais demanda de restauración de calidade entre o turismo nacional e extranxeiro que visitan a zona impulsados polo "Camiño de Santiago".

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

Obxectivo estratéxico 2: Diversificación económica

Obxectivo específico da EDLP: 

2.4.1.2 Iniciativas de restauranción e gatronomía intregradas no KM 0 Margalaica

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)