
O proxecto, promovido por un pescador de pesca costeira artesanal, cuxa embarcación ten porto base en Celeiro, consiste en reforzar a posición social deste sector a través da mellora das súas condicións de traballo e nos procesos na cadea loxística e de distribución dos produtos pesqueiros e marisqueiros. Para iso vaise adquirir un vehículo cun caixón isotermo para poder transportar, tanto os pertrechos da embarcación, como os produtos pesqueiros e marisqueiros en condicións óptimas de conservación e frescura, dende a embarcación ata as lonxas.
A localización será na sede que a empresa ten no Folgueiro, en O Vicedo.
Home
> 40 anos
Non
Non
Non
Non
-
Mellora na conservación dos produtos pesqueiros procedentes da pesca artesanal, dende a embarcación ata o punto de venta, o que incidirá na posta en valor destes produtos.
-
Fomentar unha pesca sustentable.
-
Modernización da empresa, que permita fortalecer o emprego dos xoves no sector da pesca costeira artesanal.
-
Mellora da conservación dos produtos procedentes da pesca costeira artesanal.
-
Fortalecemento da empresa, ao aumentar a calidade do produto e a competitividade, resultando no mantemento do emprego.
-
Fortalecemento do tecido empresarial, ao incrementar a presenza de produtos da pesca artesanal de calidade.
Adquisición dunha furgoneta con caixa isoterma para o transporte de pertrechos e do pescado e marisco ata a lonxa.
1. Mellora da competitividade do sector pesqueiro, creación de emprego e atracción de mocidade, en especial a través do aumento do valor engadido dos produtos pesqueiros, da integración vertical, da innovación en todas as fases da cadea de subministro dos produtos pesqueiros; e garantir unha actividade sostible promovendo o uso eficiente dos recursos biolóxicos mariños.
1.1. Consolidar o posicionamento do produto pesqueiro da Mariña - Ortegal
Non
Non
Non
Non
Non
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)