Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Camariñas 1868. El Barómetro

Camariñas 1868. El Barómetro

Creación restaurante de ambientación colonial, cocina elaborada basada en los productos de las lonjas locales, un gran espacio divulgativo de la historia del siglo  XIX y de la cultura marinera que acerque al cliente una experiencia  gastro-cultural singular  y que conjuga lo mejor de la  tradición, de las técnicas culinarias el producto de la Costa da Morte. Se rehabilita un edificio histórico, en primera línea de costa de Camariñas.

Datos xerais
Acrónimo: 
Camariñas 1868. El Barómetro
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
José Manuel Blanco Rey
Datos de interese: 
-
Perfil empresarial: 
Empresario Individual
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orden del 3 de agosto de 2021 (DOG Núm. 157 do 17 de agosto de 2021), por la que se establecen as bases reguladoras para la concesión de ayudas para proyectos al amparo de las estrategias de desarrollo local participativo (EDLP).
Convocatoria - ano: 
2021
Data de aprobación: 
08/11/2021
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
12
Anualidades: 
2022
Data fin de execución: 
30/09/2022
Ámbito de aplicación: 

CAMARIÑAS - A CORUÑA

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
463.622,60 €
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
436.594,48 €
Total axuda pública aprobada (€): 
200.000,00 €
% Subvención: 
45,8
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
170.000,00 €
FEMP (%): 
85
CA (€): 
30.000,00 €
CA (%): 
15
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
4
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
0
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
0
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

Diversificación de los ingresos familiares, creación de empleo estable, promoción de los productos pesqueros y puesta en valor edificio histórico en la localidad de Camariñas.

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Creación de 4 empleos y diversificación de la economía familiar.

Principais actividades do proxecto: 

Se rehabilita edificio histórico para destinarlo  restaurante, de ambientación colonial, cocina elaborada basada en los productos de las lonjas locales, un gran espacio divulgativo de la historia del siglo  XIX y de la cultura marinera que acerque al cliente una experiencia  gastro-cultural singular  y que conjuga lo mejor de la  tradición, de las técnicas culinarias el producto de la Costa da Morte.

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

1. Fomento y diversificación productiva de la pesca artesanal

Obxectivo específico da EDLP: 

 1.2.Extracción de insumos de las actividades marítimas (muy especialmente de la pesca artesanal) para otras actividades productivas

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)