
Adquisición unha máquina de fileteado de sardiña e unha empaquetadora
Home
> 40 anos
Non
Non
Non
Non
O obxectivo xeral do presente proxecto de inversión, consiste na instalación dunha innovadora línea de elaboración de peixe peláxico "Azul de Portosín" de alto rendemento, que permita incrementar a producción, en términos de operatividade e eficiencia, é dicir, comercializar o peixe azul de Portosín cunha mellor presentación, un maior valor engadido e unha maior calidade.
O resultado do proxecto redundará nunha mellora da competitividade e da economía da empresa, e nunca consecuencia do sector pequeiro do territorio con peso social e económico no territorio, fomentando a comercialización e revalorización da calidade dos produtos pesqueiros locais, claramente recoñecidos e valorados polo consumidor.
Maior capacidade de producción con optimización das labores de clasificación e loteado do peixe azul en fresco: xurelo, xarda, sardiña. Con este proxecto incrementaríase a producción ao dobre.
Mellora da competitividade e economía da empresa, resultado da maior producción e a mellor calidade alimentaria.
Co aumento da elaboración e comercialización do peixe local, contribuirase á competitividade e viabilidade da flota costeira artesanal galega, embarcacións de menos de 12 metros de eslora usando artes de pesca sustentables, capturan especies coma a xarda, sardiña e xurelo.
1.- Sistema de loteado e embalaxe do peixe fresco simple, rápido e preciso, que posibilite un maior rendemento e capacidade produtiva, cun aumento na elaboración e comercialización dos produtos pesqueiros.
2.- Mellora das condicións de traballo e seguridade dos traballadores, xa que se axilizarán as tarefas de clasificado e embalado de produto terminado, o que permitirá atender os pedidos con maior rapidez e aumentar o mesmo.
3.- Mellora das condicións hixiénicas e de saúde pública do proceso productivo, xa que o material co que están fabricados os novos equipos facilitan a súa limpeza e evita a acumulación de materia orgánica que poida perxudicar o funcionamento dos mesmos.
4.- O resultado final é un peixe fresco de alta calidade cun rendemento mellorado e unha maior rapidez na elaboración do produto, o que aumentará a calidade do produto e do servizo, que chegará nas mellores condicións a nosos clientes.
Obxectivo estratéxico 1: sector pesqueiro
1.1.1 Mellora das competitividade e da innovación na industria pesqueira artesanal
Non
Non
Non
Non
Non
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)