Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mellora da liña de elaboración de peixe fresco procedente da pesca artesanal costeira

Adquisición unha máquina de fileteado de sardiña e unha empaquetadora

Datos xerais
Acrónimo: 
PROPORTO
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Procesados Pesqueros Portosín, S.L.U
Datos de interese: 
procesadosportosin@gmail.com
Perfil empresarial: 
Persoa xurídica
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 24 de maio pola que se es establecen as bases reguladoras para a concesión de axudas a proxectos ao amparo das estratexias de desenvolvemento local participativo (EDLP), aprobados aos grupos de acción local do sector pesqueiro
Convocatoria - ano: 
2017
Data de aprobación: 
10/04/2017
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
19
Anualidades: 
2017-2018
Data fin de execución: 
31/08/2018
Ámbito de aplicación: 

Concello de Porto do Son

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
136.056,00
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
136.056,00
Total axuda pública aprobada (€): 
55.782,96
% Subvención: 
41,0
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
41.837,22
FEMP (%): 
75
CA (€): 
13.945,74
CA (%): 
25
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
1
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
6,5
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

O obxectivo xeral do presente proxecto de inversión, consiste na instalación dunha innovadora línea de elaboración de peixe peláxico "Azul de Portosín" de alto rendemento, que permita incrementar a producción, en términos de operatividade e eficiencia, é dicir, comercializar o peixe azul de Portosín cunha mellor presentación, un maior valor engadido e unha maior calidade.

O resultado do proxecto redundará nunha mellora da competitividade e da economía da empresa, e nunca consecuencia do sector pequeiro do territorio con peso social e económico no territorio, fomentando a comercialización e revalorización da calidade dos produtos pesqueiros locais, claramente recoñecidos e valorados polo consumidor.

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Maior capacidade de producción con optimización das labores de clasificación e loteado do peixe azul en fresco: xurelo, xarda, sardiña. Con este proxecto incrementaríase a producción ao dobre. 

Mellora da competitividade e economía da empresa, resultado da maior producción  e a mellor calidade alimentaria.

Co aumento da elaboración e comercialización do peixe local, contribuirase á competitividade e viabilidade da flota costeira artesanal galega, embarcacións de menos de 12 metros de eslora usando artes de pesca sustentables, capturan especies coma a xarda, sardiña e xurelo.

Principais actividades do proxecto: 

1.- Sistema de loteado e embalaxe do peixe fresco simple, rápido e preciso, que posibilite un maior rendemento e capacidade produtiva, cun aumento na elaboración e comercialización dos produtos pesqueiros.

2.- Mellora das condicións de traballo e seguridade dos traballadores, xa que se axilizarán as tarefas de clasificado e embalado de produto terminado, o que permitirá atender os pedidos con maior rapidez e aumentar o mesmo.

3.- Mellora das condicións hixiénicas e de saúde pública do proceso productivo, xa que o material co que están fabricados os novos equipos facilitan a súa limpeza e evita a acumulación de materia orgánica que poida perxudicar o funcionamento dos mesmos.

4.- O resultado final é un peixe fresco de alta calidade cun rendemento mellorado e unha maior rapidez na elaboración do produto, o que aumentará a calidade do produto e do servizo, que chegará nas mellores condicións a nosos clientes.

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

Obxectivo estratéxico 1: sector pesqueiro

Obxectivo específico da EDLP: 

1.1.1 Mellora das competitividade e da innovación na industria pesqueira artesanal

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)