
Para impulsar entre a veciñanza e as persoas visitantes o novo prato representantivo de Miño, chamado "Bolo mariñeiro de Miño", o Concello de Miño puxo en marcha este proxecto co obxecto de impulsar este novo produto a través dunha estratexia de comunicación consistente en campañas audiovisuais, showcooking, guías de locais participantes....dirixida principalmente á restauración de Miño, para asentar nun futuro o "Bolo mariñeiro de Miño" como un reclamo gastronomico e identificativo de Miño.
Home
> 40 anos
Non
Non
Non
Non
Consolidar o emprego e os produtos pesqueiros e marisqueiros locais nos menús dos establecementos de hostalería de Miño.
Afianzar a marca "Cociña Mariñeira de Miño"
Poñer en valor e dar a coñecer o produto da pesca e o marisqueo do ámbito territorial do GALP Golfo Ártabro Norte. Valorizar os produtos do mar e dalos a coñecer entre as diferentes empresas do ámbito territorial
Impulsar a rentabilidade da extracción sostible de marisco do Golfo Ártabro, a través do aumento do consumo do produto nos locais de hostalería do territorio.
Buscar a vinculación entre a restauración e o sector extractivo local, representando pola Confraría de Pescadores de Miño
Potenciar o xurdimento dunha oferta turística completa vinculada á actividade mariñeira
Aumentar o número de visitantes ao Concello de Miño
Posta en valor da calidade dos produtos do mar extraídos pola Confraría de Pescadores de MIño a través do emprego destes nos pratos de cociña e na formación impartida.
Mellora da calidade da cociña mariñeira no sector da hostalería para ofrecer un servizo turístico máis competitivo e sostible.
Impulso da cooperación entre os axentes empresariais do territorio mediante a colaboración nestes obradoiros, onde a convivencia impulse as sinerxias no sector.
Concienciación social sobre a importancia dos consumos locais, principalmente produtos do mar, entre os axentes da restauración para que empreguen máis provedores de proximidade.
Actividade 1. Montaxe audiovisual para a difusión pública da receita do Bolo mariñeiro de Miño
Actividade 2. Elaboración dunha guía de locais participantes no programa "Cociña Mariñeira de Miño"
Actividade 3. Campaña de comunicación do "Bolo Mariñeiro de Miño" para fomentar a demanda do preparado
Actividade 4. Presentación do "Bolo Mariñeiro de Miño"
Actividade 5. Obradoiro de perfeccionamento do "Bolo Mariñeiro de Miño"
Actividade 6. Showcooking do "Bolo Mariñeiro de Miño"
Actividade 7. Organización semana do "Bolo Mariñeiro de Miño"
Atividade 8. Material divulgativo (manteis, carteis, placa...) para a semana do "Bolo Mariñeiro de Miño"
Reforzo da comunidade no desenvolvemento local e da gobernanza, dos recursos pesqueiros e actividades marítimas locais
Fomentar a colaboración e coordinación dos diferentes axentes e/ou servizos de apoio ás persoas emprendedoras actuantes no territorio
Non
Non
Non
Non
Non
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)