Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cociña mariñeira no Concello de Miño II

Para impulsar entre a veciñanza e as persoas visitantes o novo prato representantivo de Miño, chamado "Bolo mariñeiro de Miño", o Concello de Miño puxo en marcha este proxecto co obxecto de impulsar este novo produto a través dunha estratexia de comunicación consistente en campañas audiovisuais, showcooking, guías de locais participantes....dirixida principalmente á restauración de Miño, para asentar nun futuro o "Bolo mariñeiro de Miño" como un reclamo gastronomico e identificativo de Miño.

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Concello de Miño
Datos de interese: 
https://www.concellodemino.gal/es/
Perfil empresarial: 
administración local
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 27 de decembro de 2021 bases reguladoras concesión axudas proxectos FEMP 2014-2020
Convocatoria - ano: 
2022
Data de aprobación: 
04/07/2022
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
6
Anualidades: 
1
Data fin de execución: 
30/09/2022
Ámbito de aplicación: 

Miño

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
18.089,50
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
17.968,50
Total axuda pública aprobada (€): 
17.968,50
% Subvención: 
100
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
15.273,22
FEMP (%): 
85
CA (€): 
2.695,28
CA (%): 
15
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
-
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
15
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

Consolidar o emprego e os produtos pesqueiros e marisqueiros locais nos menús dos establecementos de hostalería de Miño.

Afianzar a marca "Cociña Mariñeira de Miño"

Poñer en valor e dar a coñecer o produto da pesca e o marisqueo do ámbito territorial do GALP Golfo Ártabro Norte. Valorizar os produtos do mar e dalos a coñecer entre as diferentes empresas do ámbito territorial

Impulsar a rentabilidade da extracción sostible de marisco do Golfo Ártabro,  a través do aumento do consumo do produto nos locais de hostalería do territorio. 

Buscar a vinculación entre a restauración e o sector extractivo local, representando pola Confraría de Pescadores de Miño

Potenciar o xurdimento dunha oferta turística completa vinculada á actividade mariñeira

Aumentar o número de visitantes ao Concello de Miño

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Posta en valor da calidade dos produtos do mar extraídos pola Confraría de Pescadores de MIño a través do emprego destes nos pratos de cociña e na formación impartida.

Mellora da calidade da cociña mariñeira no sector da hostalería para ofrecer un servizo turístico máis competitivo e sostible.

Impulso da cooperación entre os axentes empresariais do territorio mediante a colaboración nestes obradoiros, onde a convivencia impulse as sinerxias no sector.

Concienciación social sobre a importancia dos consumos locais, principalmente produtos do mar, entre os axentes da restauración para que empreguen máis provedores de proximidade.

Principais actividades do proxecto: 

Actividade 1. Montaxe audiovisual para a difusión pública da receita do Bolo mariñeiro de Miño

Actividade 2. Elaboración dunha guía de locais participantes no programa "Cociña Mariñeira de Miño"

Actividade 3. Campaña de comunicación do "Bolo Mariñeiro de Miño" para fomentar a demanda do preparado

Actividade 4. Presentación do "Bolo Mariñeiro de Miño"

Actividade 5. Obradoiro de perfeccionamento do "Bolo Mariñeiro de Miño"

Actividade 6. Showcooking do "Bolo Mariñeiro de Miño"

Actividade 7. Organización semana do "Bolo Mariñeiro de Miño"

Atividade 8. Material divulgativo (manteis, carteis, placa...) para a semana do "Bolo Mariñeiro de Miño"

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

Reforzo da comunidade no desenvolvemento local e da gobernanza, dos recursos pesqueiros e actividades marítimas locais

Obxectivo específico da EDLP: 

Fomentar a colaboración e coordinación dos diferentes axentes e/ou servizos de apoio ás persoas emprendedoras actuantes no territorio

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)