Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

MORADA ATLÁNTICA

Cooperación para la creación del producto MORADA ATLANTICA para el desarrollo sostenible de las Zonas de Pesca en el marco del Fondo Europeo Marítimo y de Pesca (FEMP) 2014-2020, al amparo de las estrategias de desarrollo local participativo (EDLP).

A continuación se puede consultar diversa documentación ligada al proyecto:

Programas:

Logo cociña atlántica logo espazos museísticos
 

Modelos de solicitud:

Logo cociña atlántica logo espazos museísticos
 

 

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
GALP SEO DE FISTERRA Y RIA DE MUROS Y NOIA: COSTA SOSTENIBLE Y GALP COSTA DA MORTE
Datos de interese: 
MORADA ATLANTICA trata de la puesta en valor de la cultura y el patrimonio material e inmaterial marinero, utilizando como hilo conductor la gastronomía, bajo una esfera experiencial, emocional y relacional, que convierta la oferta turística en un mercado de emociones singular. Para eso, se creará un recetario de cocina atlántica y una red de espacios de contenido museístico atlántico.
Perfil empresarial: 
Asociaciones
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
ORDEN del 3 de agosto de 2016 de la Consellería del Mar (DOG nº 166, del 02.09.2016)
Convocatoria - ano: 
2016
Data de aprobación: 
24/11/2016
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
12
Anualidades: 
2016-2017
Data fin de execución: 
24/11/2017
Ámbito de aplicación: 

Territorios que conforman las entidades participantes (entidades beneficiarias y colaboradoras):

  • Los 19 municipios costeros integrados en los GALP Costa da Morte y GALP Seno de Fisterra y Ría de Muros y Noia, Costa Sostenible.
  • Los 5 municipios de la entidad colaboradora Grupo de Açao Costera de la Regiao de Aveiro.
Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
127.500,00 €
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
73.500,00 €
Total axuda pública aprobada (€): 
73.500,00 €
% Subvención: 
100
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
62.475,00
FEMP (%): 
85
CA (€): 
11.025,00
CA (%): 
15
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
-
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

1.    Fomento del crecimiento económico, la inclusión social, la creación y la movilidad laboral en las comunidades costeras y de interior dependientes de la pesca y la acuicultura.
2.    Diversificación de las actividades realizadas en el marco de la pesca y respecto de otros sectores de la economía marítima.

 

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

1.    Recetario gastronómico cocina atlántica y eventos de promoción y difusión.
2.    Programa de adhesión de establecimientos hosteleros la oferta de cocina atlántica.
3.    Espacios web y app.
4.    Protocolo funcionamiento y eventos de la Red museística.

Principais actividades do proxecto: 

1.    Elaboración de un recetario de cocina atlántica de los territorios de las entidades participantes.
2.    Red de espacios de contenido museístico atlántico.

 

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 
-
Obxectivo específico da EDLP: 
-
Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)