Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

MORADA ATLÁNTICA

Cooperation for the creation of the ATLANTIC RESIDUE product for the sustainable development of fisheries areas under the European Maritime and Fisheries Fund (FEMP) 2014-2020, under the auspices of participatory local development strategies.

Below you can consult various documentation linked to the project:

Programs:

Logo cociña atlántica logo espazos museísticos
 

Request models:

Logo cociña atlántica logo espazos museísticos
 

 

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
GALP SEO DE FISTERRA Y RIA DE MUROS Y NOIA: COSTA SOSTENIBLE Y GALP COSTA DA MORTE
Datos de interese: 
MORADA ATLANTICA deals with the enhancement of the culture and the tangible and intangible marine heritage, using as a guide the gastronomy, under an experiential, emotional and relational sphere, that turns the tourist offer into a unique market of emotions. For that, a recipe of Atlantic cuisine and a network of spaces of Atlantic museum content will be created.
Perfil empresarial: 
Associations
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
ORDER of August 3, 2016 of the Consellería del Mar (DOG No. 166, dated 02.09.2016)
Convocatoria - ano: 
2016
Data de aprobación: 
24/11/2016
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
12
Anualidades: 
2016-2017
Data fin de execución: 
24/11/2017
Ámbito de aplicación: 

Territories that make up the participating entities (beneficiary and collaborating entities):

  • The 19 coastal municipalities integrated in the GALP Costa da Morte and GALP Seno de Fisterra and Ría de Muros and Noia, Costa Sostenible.
  • The 5 municipalities of the collaborating entity Coastal Action Group of the Region of Aveiro.
Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
127.500,00 €
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
73.500,00 €
Total axuda pública aprobada (€): 
73.500,00 €
% Subvención: 
100
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
62.475,00
FEMP (%): 
85
CA (€): 
11.025,00
CA (%): 
15
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
-
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

1. Promoting economic growth, social inclusion, job creation and mobility in coastal and inland communities dependent on fisheries and aquaculture.
2. Diversification of activities carried out in the fisheries sector and in other sectors of the maritime economy.

 

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

1. Recipes for gastronomic cuisine atlantic and events for promotion and dissemination.
2. Program of adhesion of establishments hoteliers the offer of Atlantic cuisine.
3. Spaces web and app.
4. Protocol operation and events of the Museum Network.

Principais actividades do proxecto: 

1. Preparation of a recipe for Atlantic cuisine in the territories of the participating entities.
2. Network of spaces of Atlantic museum content.

 

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 
-
Obxectivo específico da EDLP: 
-
Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)