Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

MORADA ATLÁNTICA

Cooperación para a creación do produto MORADA ATLANTICA para o desenvolvemento sustentable das Zonas de Pesca no marco do Fondo Europeo Marítimo e de Pesca (FEMP) 2014-2020, ao abeiro das estratexias de desenvolvemento local participativo (EDLP). 

A continuación pódese consultar diversa documentación ligada ao proxecto:

Programas:

Logo cociña atlántica logo espazos museísticos
 

Modelos de solicitude:

Logo cociña atlántica logo espazos museísticos
 

 

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
GALP SEO DE FISTERRA E RIA DE MUROS E NOIA: COSTA SOSTIBLE E GALP COSTA DA MORTE
Datos de interese: 
MORADA ATLANTICA trata da posta en valor da cultura e o patrimonio material e inmaterial mariñeiro, utilizando como fío condutor a gastronomía, baixo una esfera experiencial, emocional e relacional, que converta a oferta turística nun mercado de emocións singular. Para iso, se creará un recetario de cociña atlántica e unha rede de espazos de contido museístico atlántico.
Perfil empresarial: 
Asociacións
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
ORDE do 3 de agosto de 2016 da Consellería do Mar (DOG nº 166, do 02.09.2016)
Convocatoria - ano: 
2016
Data de aprobación: 
24/11/2016
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
12
Anualidades: 
2016-2017
Data fin de execución: 
24/11/2017
Ámbito de aplicación: 

Territorios que conforman as entidades participantes (entidades beneficiarias e colaboradoras):

  • Os 19 municipios costeiros integrados nos GALP Costa da Morte y GALP Seo de Fisterra e Ría de Muros e Noia, Costa Sostible.
  • Os 5 municipios da entidade colaboradora Grupo de Açao Costeira da Regiao de Aveiro.
Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
127.500,00 €
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
73.500,00 €
Total axuda pública aprobada (€): 
73.500,00 €
% Subvención: 
100
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
62.475,00
FEMP (%): 
85
CA (€): 
11.025,00
CA (%): 
15
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
-
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

1.    Fomento do crecemento económico, a inclusión social, a creación e a mobilidade laboral nas comunidades costeiras e de interior dependentes da pesca e a acuicultura.
2.    Diversificación das actividades realizadas no marco da pesca e respecto doutros sectores da economía marítima.

 

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

1.    Receitario gastronómico cociña atlántica e eventos de promoción e difusión.
2.    Programa de adhesión de establecementos hostaleiros a oferta de cociña atlántica.
3.    Espazos web e app.
4.    Protocolo funcionamento e eventos da Rede museística.

 

Principais actividades do proxecto: 

1.    Elaboración dun receitario de cociña atlántica dos territorios das entidades participantes.
2.    Rede de espazos de contido museístico atlántico.

 

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 
-
Obxectivo específico da EDLP: 
-
Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)