Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sabores do Mar, Saboreando a vida

O proxecto pretende millorar e innovar na atención das persoas con enfermidade mental, contribuir a súa integración na comunidade poñendo en valor os produtos mariñeiros sensibilizando á poboación sobre os mesmos. As actividades que se desenvolverán serán:

1.- Mar de sabores. Na que se levará a cabo un taller de cociña con receitas de produtos mariños, elaboración de galletas con formas e ingredientes mariñeiros e 2 visitas á cetárea de Burela e á conserveira Curricán.

2.- Descubrindo os sabores do mar. Taller de contos que vincula o mundo do mar co coidado da saúde mental, maquetación, edición e contacontos educativo para visibilización en centros educativos. 3.- Visibilizando o mar e a saúde mental. Cunha xornada de degustación no ano 2021 e un showcooking no ano 2022; Para a realización das actividades requirese contratar a dúas profesionais a xornada completa.  As accións terán a súa base fundamental nas instalacións da unidade residencial, ainda que tamén se contempla a realización de saídas para a realización de tarefas puntuais, vinculadas ao coñecemento dos produtos mariños e a accións de sensibilización.

Con este proxecto pretendese contribuir ao coñecemento dos produtos do mar e o uso terapéutico dos mesmos na realización de talleres de aprendizaxe coas persoas de enfermidade mental e actividades de sensibilización.

Datos xerais
Acrónimo: 
Sabores do Mar
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Asociación axuda ó enfermo mental A Mariña
Datos de interese: 
https://www.adaoemam.es/ https://www.instagram.com/adaoemam/
Perfil empresarial: 
Asociación
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 3 de agosto de 2021 pola que se establecen as bases reguladoras para a concesión de axudas para proxectos ao abeiro das estratexias de desenvolvemento local participativo (EDLP), aprobadas aos grupos de acción local do sector pesqueiro para o dese
Convocatoria - ano: 
2021
Data de aprobación: 
26/11/2021
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
13
Anualidades: 
2
Data fin de execución: 
30/09/2022
Ámbito de aplicación: 

Cervo (Lugo)

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
60.050,45 €
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
59.310,91 €
Total axuda pública aprobada (€): 
53.379,81 €
% Subvención: 
90%
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
45.372,84€
FEMP (%): 
85
CA (€): 
8.006,97 €
CA (%): 
15
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
2,16
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
7
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

Con este proxecto pretendese contribuir ao coñecemento dos produtos do mar e ó seu uso terapéutico promovendo actividades de sensibilizaciónAumento da calidade de vida das persoas con enfermidade mental a través do coñecemento e posta en valor dos produtos pesqueiros da Mariña-Ortegal
Incremento do coñecemento dos produtos pesqueiros da Mariña-Ortegal e posta en valor dos oficios e cultura mariñeira
Utilización dos recursos e produtos pesqueiros para a atención e coidado da saúde mental

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Creación de dous postos de traballo
Mantemento da estabilidade clínica (ausencia de ingresos na unidade de agudos) do 90% das persoas con enfermidade mental participantes no proxecto.
12 accións de divulgación e posta en valor do produto pesqueiro
Aumento do coñecemento e posta en valor do produto pesqueiro e dos oficios e cultura mariñeira a través dos talleres de aprendizaxe e das acción de divulgación
Sensibilización aos nenos sobre os oficio da pesca, mellorando o relevo xeracional

Principais actividades do proxecto: 

-    Mar de sabores. Na que se levará a cabo un taller de cociña con receitas de produtos mariños, elaboración de galletas con formas e ingredientes mariñeiros e 2 visitas á cetárea de Burela e á conserveira Curricán.
-    Descubrindo os sabores do mar. Taller de contos que vincula o mundo do mar co coidado da saúde mental, maquetación, edición e contacontos educativo para visibilización en centros educativos.
-    Visibilizando o mar e a saúde mental. Cunha xornada de degustación no ano 2021 e un showcooking no ano 2022.
As accións terán a súa base fundamental nas instalacións da unidade residencial, inda que tamén se contempla a realización de saídas para a realización de tarefas puntuais, vinculadas ao coñecemento dos produtos mariños e a accións de sensibilización.

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

1. Mellora da compettividade sector pesqueiro, creación de emprego e atracción da mocidade, en especial a través do aumento do valor engadido dos produtos pesqueiros, da integración vertical, da innovación en todas as fases  da cadea de subministro dos produtos pesqueiros,; e garantir unha actividade sostible promovendo o uso eficiente dos recursos biolóxicos mariños.

Obxectivo específico da EDLP: 

1.1.- Consolidar o posicionamento do produto pesqueiro da Mariña-Ortegal como o eixe central sobre o que se orienta a estratexia.

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)