
O proxecto pretende millorar e innovar na atención das persoas con enfermidade mental, contribuir a súa integración na comunidade poñendo en valor os produtos mariñeiros sensibilizando á poboación sobre os mesmos. As actividades que se desenvolverán serán:
1.- Mar de sabores. Na que se levará a cabo un taller de cociña con receitas de produtos mariños, elaboración de galletas con formas e ingredientes mariñeiros e 2 visitas á cetárea de Burela e á conserveira Curricán.
2.- Descubrindo os sabores do mar. Taller de contos que vincula o mundo do mar co coidado da saúde mental, maquetación, edición e contacontos educativo para visibilización en centros educativos. 3.- Visibilizando o mar e a saúde mental. Cunha xornada de degustación no ano 2021 e un showcooking no ano 2022; Para a realización das actividades requirese contratar a dúas profesionais a xornada completa. As accións terán a súa base fundamental nas instalacións da unidade residencial, ainda que tamén se contempla a realización de saídas para a realización de tarefas puntuais, vinculadas ao coñecemento dos produtos mariños e a accións de sensibilización.
Con este proxecto pretendese contribuir ao coñecemento dos produtos do mar e o uso terapéutico dos mesmos na realización de talleres de aprendizaxe coas persoas de enfermidade mental e actividades de sensibilización.
Home
> 40 anos
Non
Non
Non
Non
Con este proxecto pretendese contribuir ao coñecemento dos produtos do mar e ó seu uso terapéutico promovendo actividades de sensibilizaciónAumento da calidade de vida das persoas con enfermidade mental a través do coñecemento e posta en valor dos produtos pesqueiros da Mariña-Ortegal
Incremento do coñecemento dos produtos pesqueiros da Mariña-Ortegal e posta en valor dos oficios e cultura mariñeira
Utilización dos recursos e produtos pesqueiros para a atención e coidado da saúde mental
Creación de dous postos de traballo
Mantemento da estabilidade clínica (ausencia de ingresos na unidade de agudos) do 90% das persoas con enfermidade mental participantes no proxecto.
12 accións de divulgación e posta en valor do produto pesqueiro
Aumento do coñecemento e posta en valor do produto pesqueiro e dos oficios e cultura mariñeira a través dos talleres de aprendizaxe e das acción de divulgación
Sensibilización aos nenos sobre os oficio da pesca, mellorando o relevo xeracional
- Mar de sabores. Na que se levará a cabo un taller de cociña con receitas de produtos mariños, elaboración de galletas con formas e ingredientes mariñeiros e 2 visitas á cetárea de Burela e á conserveira Curricán.
- Descubrindo os sabores do mar. Taller de contos que vincula o mundo do mar co coidado da saúde mental, maquetación, edición e contacontos educativo para visibilización en centros educativos.
- Visibilizando o mar e a saúde mental. Cunha xornada de degustación no ano 2021 e un showcooking no ano 2022.
As accións terán a súa base fundamental nas instalacións da unidade residencial, inda que tamén se contempla a realización de saídas para a realización de tarefas puntuais, vinculadas ao coñecemento dos produtos mariños e a accións de sensibilización.
1. Mellora da compettividade sector pesqueiro, creación de emprego e atracción da mocidade, en especial a través do aumento do valor engadido dos produtos pesqueiros, da integración vertical, da innovación en todas as fases da cadea de subministro dos produtos pesqueiros,; e garantir unha actividade sostible promovendo o uso eficiente dos recursos biolóxicos mariños.
1.1.- Consolidar o posicionamento do produto pesqueiro da Mariña-Ortegal como o eixe central sobre o que se orienta a estratexia.
Non
Non
Non
Non
Non
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)