O proxecto consiste na rehabilitación dunha construcción tradicional para convertela nun espazo polivalente, que se denominará: RESTAURANTE GASTROCULTURAL "O BRUÑO" CON OBRADOIRO NA ESPECIALIDADE DE AFUMADOS E SALGADURA, onde primará a cociña tradicional, a utilización de produtos locais, a cultura da localidade e a posta en valor do patrimonio.
A misión do proxecto é a de ofrecer un concepto diferente de Restaurante, desestacionalizado, un espazo polivalente onde se combine a gastronomía coa cultura, utilizando produtos locais, procedentes da pesca de baixura e das lonxas, e promocionando a cociña tradicional, todo iso acompañado dun trato familiar nunhas infraestruturas modernas e de calidade.
Tamén se impartirán obradoiros de repostería tradicional. Contará con un espazo onde se poida coñecer a historia de vida de persoas nativas, os seus métodos de subsistencia, as técnicas de conservación de alimentos que empregaban.... Con todo isto o promotor conseguirá, ademais de dar valor aos nosos alimentos, divulgar a nosa cultura.
Pretende a recuperación dunha técnica de conservación de alimentos, usada polos antepasados, que actualmente se atopa en desuso, trátase da práctica do afumado. Nas instalacións a rehabilitar, reservarase un espazo para destinalo a obradoiro, onde se realizará o proceso completo de afumado e salgadura, e se disporá dun espazo destinado a cata destes produtos.
Outro aspecto diferenciador do proxecto radica na instalación de dispositivos onde se poida ver e escoitar a historia das nosas rías: formas de vida, artes de pesca, embarcacións utilizadas, produtos de mar e costeiros obtidos.
Home
> 40 anos
Non
Non
Non
Non
O obxectivo xeral do proxecto é fomentar a participación de persoas con diversidade funcional en actividades acuáticas na ría de Pontevedra así como promover a protección e conservación dos recursos pesqueiros e naturais da ría de Pontevedra entre a poboación en xeral.
- Incremento da facturación da empresa.
- Promoción da formación en buceo.
- Creación de Emprego.
- Posta en valor do patrimonio litoral da Ría de Pontevedra.
- Concienciación medio ambiental.
- Aforro enerxético.
A empresa pretende ofertar:
- Bautismo de buceo con posibilidade de ofrecelo tamén a persoas con discapacidade.
- Rutas en barco para visitar as bateas con explicación do seu funcionamento, orientado especialmente a persoas con discapacidade.
- Rutas de avistamento de aves.
- Ruta Illa de Tambo, Combarro e Bateas.
- Saídas de pesca para particulares e familias (con cana).
O proxecto contribúe ao obxectivo estratéxico de impulsar e aproveitar o patrimonio natural da zona Pesqueira e, en concreto, á mellora da capacidade das comunidades costeiras para a adopción de prácticas de conservación, protección e mitigación de impactos sobre o patrimonio natural e para a súa posta en valor.
- Turismo mariñeiro.
- Aproveitamento do patrimonio medioambiental.
Non
Non
Non
Non
Non
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)