Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peixería con cocedoiro e obrador

Venda directa de produto e procesamento de xeito tradicional, ademáis da adaptación da actividade ás novas canles de comercialización e a unha combinación de produtos e servizos. 

Con esta nova liña de negocio ofreceran produtos elaborados listos para o seu consumo na mesa e o consumo mesmo dentro do seu negocio (servizo de degustación) en Pontedeume, núcleo tradicionalmente mariñeiro e turístico, plasmando a esenza do entorno en que se desenvolve a actividade. Paso obrigado do Camiño de Santiago.

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Hermanos Amor Ageitos, S.L.
Datos de interese: 
-
Perfil empresarial: 
Sociedade limitada
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 21 de decembro de 2018 bases reguladoras concesión axudas proxectos FEMP 2014-2020
Convocatoria - ano: 
2019
Data de aprobación: 
07/08/2019
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
7
Anualidades: 
1
Data fin de execución: 
31/10/2019
Ámbito de aplicación: 

Pontedeume

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
82.349,68€
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
53.407,59€
Total axuda pública aprobada (€): 
26.703,80€
% Subvención: 
50
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
22.698,23€
FEMP (%): 
85%
CA (€): 
4.005,57€
CA (%): 
15%
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
1
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

Creación dun novo concepto de negocio, baseado tanto na venda directa do produto pesqueiro como no ofrecemento de servizos engadidos que impulsarán con consumo dos mesmos, como son a elaboración e a degustación.

Dinamización dos mercados, en tanto que se traspasa o concepto tradicional de venta, fomentando ao mesmo tempo un turismo gastronómico onde prima a cociña, a cultura e a tradición culinaria dos produtos locais.

Impulsar os servizos do Camiño de Santiago.

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Dar a coñecer no territorio o negocio tradicional de venta de produtos da ría de Pontedeume.

Diversificar, ofrecendo servizos engadidos de elaboración e degustación na propio peixería.

Xeración de emprego directo e indirecto

Fomentar o turismo e a cultura do mar e os seus produtos.

Dignificar a profesión tradicional das persoas vendedoras de peixe, innovando e respondendo ás novas esixencias do mercado actual.

Principais actividades do proxecto: 

Equipamento para posto de pescado.

Equipamento para obrador e cocedeiro.

Vehículo isotérmico.

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

Mellora da competitividade do sector pesqueiro, creación de emprego e atracción da mocidade, en especial a tarvés do aumento do valor engadido dos produtos pesqueiros, da integración vertical, da innovación en todas as fases da cadea de subministro dos produtos pesqueiros; e garantir unha actividade sostible promovendo o uso eficiente dos recursos biolóxicos mariños.

Obxectivo específico da EDLP: 

Fomentar a posta en marcha de novas actividades empresariais vinculadas ao sector do mar que acheguen máis valor a nivel local.

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)