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Balarés Hotel da Natureza

Promovido por matrimonio de familia marinera, profesionales del sector de la hostelería, con experiencia en restaurantes de prestigio y liderando proyectos gastronómicos referentes de la cocina atlántica en Galicia.  Al lado del entorno natural de la playa de Balarés y duna de Monte Blanco, se rehabilita una casa tradicional y ampliación en dos módulos articulados con la casa mediante uso de pérgolas, creando un hotel apartamento de categoría de 3 estrellas, será el primero con esta categoría en el ayuntamiento y dispondrá de un restaurante de alta calidad basado en los productos de lonja de km0.

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Vivir Amodiño, S.L.
Datos de interese: 
-
Perfil empresarial: 
Empresa Privada
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
ORDEN de 21 de diciembre de 2018 por la que se establecen las bases reguladoras para la concesión de ayudas para proyectos al amparo de las estrategias de desarrollo local participativo ( EDLP), aprobadas para los grupos de acción local del sector pesque
Convocatoria - ano: 
2021
Data de aprobación: 
29/06/2021
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
16
Anualidades: 
2021-2022
Data fin de execución: 
31/10/2022
Ámbito de aplicación: 

PONTECESO - A CORUÑA

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
595.207,57 €
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
554.410,80 €
Total axuda pública aprobada (€): 
200.000,00 €
% Subvención: 
47
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
170.000,00 €
FEMP (%): 
85
CA (€): 
30.000,00 €
CA (%): 
15
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
3,43
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

Creación hotel apartamento de categoría de 3 estrellas, será el primero con esta categoría en el ayuntamiento y dispondrá de un restaurante de alta calidad basado en los productos de lonja de km0.

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Creación de 4 empleos y diversificación de los ingresos familiares de los promotores.

Principais actividades do proxecto: 

Se rehabilita una casa tradicional, que en planta baja, dispondrá de un apartamento de 1 dormitorio y en planta alta un apartamento de un dormitorio y  apartamento de 2 dormitorios. Se hace una ampliación en dos módulos articulados con la casa mediante uso de pérgolas.  El módulo norte dispondrá de 2 apartamentos de 1 dormitorio y el módulo sur dispondrá de dos apartamentos de un dormitorio y 1 apartamento de dos dormitorios.  La capacidad total de establecimiento será de 16 plazas y contará con un restaurante de alta  calidad basado en  los productos de Km0 procedente de lonjas  locales. 

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

1. Fomento y diversificación productiva de la pesca artesanal

Obxectivo específico da EDLP: 

1.2.Extracción de insumos de las actividades marítimas (muy especialmente de la pesca artesanal) para otras actividades productivas

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)