Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Curricán: conservas artesás

conservas artesanas

Tres mulleres españolas crearon a súa propia empresa en Galicia, coa intención de manter a tradición, propia da zona, de realizar conservas de peixe e marisco local en tarros de cristal, e vender os seus produtos en tendas gourmet especializadas. 

Máis información en: https://webgate.ec.europa.eu/fpfis/cms/farnet/files/documents/GP62_ES01_...

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Conservas Curricán, S.L.
Datos de interese: 
-
Perfil empresarial: 
-
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
-
Convocatoria - ano: 
2012
Data de aprobación: 
02/01/2015
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
7
Anualidades: 
2012-2013
Data fin de execución: 
22/02/2017
Ámbito de aplicación: 
-
Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
53165
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
29256
Total axuda pública aprobada (€): 
-
% Subvención: 
-
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
23909
FEMP (%): 
-
CA (€): 
-
CA (%): 
-
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
4
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

Elaborar a man conservas de produtos pesqueiros locais a través dun negocio innovador e rendible.

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Creouse unha nova empresa e elaboráronse 15 novas conservas de peixe. Tanto a produción como a venda aumentaron dende o inicio das súas actividades. Así mesmo, o proxecto permitiu a creación de dous novos empregos a tempo completo, e outros dous a tempo parcial durante a tempada do atún, entre xullo e outubro.

Motivadas polos bos resultados, as promotoras asinaron en 2014 un contrato para exportar as súas conservas a México.

Principais actividades do proxecto: 

Acondicionar as instalacións co equipamento preciso (fornos, neveiras, superficies de traballo, etc.) para preparar e envasar a maior cantidade de produtos en cada tarro. Tamén foi fundamental o marketing para introducir os produtos de Curricán no mercado.

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

Engadir valor aos produtos pesqueiros

Obxectivo específico da EDLP: 
-
Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)