Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Adquisición dun vehículo

O proxecto consiste na compra dunha furgoneta isotérmica para o transporte e reparto de pescado e marisco fresco. Con este proxecto se consigue acercar ao consumidor final máis variedade de pescado e marisco fresco, mellorando a presentación, a calidade e aumentando a rapidez e o despacho e atención ao cliente. Ademais de conseguir unha diminución da pegada de carbono. 

Datos xerais
Acrónimo: 
-
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Aurea Olga Vidal Mouriño
Datos de interese: 
-
Perfil empresarial: 
Autónomo
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 27 de decembro de 2021 pola que se establecen as bases reguladoras para a concesión de axudas para proxectos ao abeiro das estratexias de desenvolvemento local participativo EDLP, aprobadas para os Grupos de Acción Local do sector Pesqueiro
Convocatoria - ano: 
2022
Data de aprobación: 
13/05/2022
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
4
Anualidades: 
2022
Data fin de execución: 
30/09/2022
Ámbito de aplicación: 

Golfo Ártabro 

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
37.579,28 €
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
31.057,26 €
Total axuda pública aprobada (€): 
15.528,63 €
% Subvención: 
50
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
13.199,34 €
FEMP (%): 
85
CA (€): 
2.329,29 €
CA (%): 
15
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
-
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

O principal obxectivo do proxecto e unha compra dunha furgoneta isotérmica para o transporte e reparto de peixe e marisco fresco, para conseguir acercar ao consumidor final máis variedade de pescado e marisco fresco, mellorando a presentación, a calidade, aumentando a rapidez no despacho e a atención ao cliente. Ademais de conseguir a diminución da pegada de carbono e unha mellora da eficiencia enerxética. 

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Os resultados previstos son os seguintes: 

- Reducir a pegada de carbono

- Diminuir a emisión de gases de efecto invernadeiro

- Reducir os custes, tanto en consumo como en mantemento

- Mellorar os resultados

- Incrementar a competitividade

Principais actividades do proxecto: 

A actividade principal do proxecto e a compra dunha furgoneta isotérmica para o transporte e reparto de peixe e marisco fresco aos consumidores finais. 

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

Onxectivo estratéxico 1: Mellora da competitividade do sector pesqueiro, creación de emprego e atracción da xuventude, en especial a través do aumento de valor engadido dos productos pesqueiros, da integración vertical, da innovación en tódalas fases da cadea de suministro dos produtos pesqueiros; e garantizar unha actividade sostible promovendo o uso eficiente dos recursos biolóxicos mariños.

Obxectivo específico da EDLP: 

Obxectivo específico 1.1.: Fomentar a posta en marcha das novas actividades empresariais vinculadas ao sector do mar que acerquen máis valor a nivel local. 

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)