
O proxecto consiste no desenvolvemento dunha única actividade que consistirá na instalación e posta en funcionamento dunha moderna e innovadora línea de limpeza e empaqe. Con este novo servizo conséguese contribuir a consecución das condicións de frescura óptimas para o consumo dos peixes e cefalópodos que redundará no incremento da calidade e aportación do valor engadido. Ademais, dun aumento sustancial da calidade de vida e traballo non so dos empacadores senón de todo o seu persoal.
Home
> 40 anos
Non
Non
Non
Non
O principal obxectivo do proxecto e a mellora da competitividade do sector pesqueiro. Trátase de dotar a zona do GALP Golfo Ártabro Sur dunha infrastructura empresarial pioneira que permita á vez que incremente o valor engadido dos peixes da zona e das persoas que os capturan, posicionalos no mercado, garantizando ao mesmo tempo a súa frescura e as máximas condicións hixiénicas e sanitarias ao tempo que melloran as condicións de traballo, a imaxe do sector; dando visibilidade aos diferentes traballos asociados ao mundo do mar.
Mellora da competitividade do sector pesqueiro; da calidade do emprego e oportunidades económicas a través da diversificación da economía local.
Os resultados con este equipo, son conseguir optimizar o proceso de limpeza e empaque, diminuindo os tempos, minimizando a manipulación da materia prima, optimizando os esforzos e incrementando rendimentos (tanto o propio produto como dos propios traballadores) conseguindo con esto unha diversificación da actividade principal da empresa hacia ao empacado doutras especies.
Esta diversificación traerá consigo a consolidación e o posicionamento dos produtos pesqueiros das zonas do GALP Golfo Ártabro Sur, chegando a un número maior de potenciais compradores cunha calidade de frescura óptima.
O proxecto se fundamenta no desenvolvemento dunha única actividade que consistirá na instalación e posta en marcha dunha moderna línera de limpeza e empaque de pescado.
Obxectivo estratéxico 1: Mellora da competitividade do sector pesqueiro, creación de emprego e atracción da xuventude, en especial a través do aumento de valor engadido dos produtos pesqueiros, da integración vertical, da innovación en tódalas fases da cadea de suministro dos produtos pesqueiros; e garantir unha actividade sostible promovendo o uso eficiente dos recursos biolóxicos mariños.
Obxectivo específico 1.1.: Consolidar a cadea de valor do sector pesqueiro local
Non
Non
Non
Non
Non
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)