
O proxecto Dieta Ártabra e froito dun Plan Estratéxico de Turismo Gastronómico, sostible e saudable que pretende converter a Ferrol nunha cidade turística gastronómica. Ferrol representa un elevado número de consumidores potenciais en relación cos produtos pesqueiros, o peixe e o marisco forman parte dos patróns alimentarios deste concello, sendo motivo da boa alimentación da poboación. Dende o Concello de Ferrol consideran oportuno unha estratexia alimentaria de potenciación dos produtos pesqueiros a través da Dieta Ártabra que redundará na boa saúde da poboación e no incremento do emprego no sector.
Desta revalorización e exaltación dos produtos pesqueiros e marisqueiros da ría de Ferrol, beneficiaranse distintos sectores económicos. Por un lado, o sector da pesca para continuar mantendo as tradicións mariñeiras, así como, para dignificar as actividades do mar e dos seus profesionais, e por outro lado, o sector da hostalería e da restauración pola afluencia de turistas que visitarían Ferrol para consumir estes produtos.
Home
> 40 anos
Non
Non
Non
Non
Potenciar como imaxe de marca a Dieta Ártabra da costa ártabra, impulsando a riqueza gastronómica e a calidade do produto de proximidade.
Destacar e dar a coñecer a produción marisqueira da ría de Ferrol
Potenciar os produtos sustentables do mercado local e a súa produción QM 0
Facilitar a participación da poboacion na memoria histórica da dieta ártabra e contribuir á recuperación das tradicións culinarias locais
Converter Ferrol nun destino de turismo gastronómico de referencia en Galicia
Incremento da venda dos produtos QM0, destacando os produtos pesqueiros da Ría de Ferrol e da Costa Ártabra
Consolidación da marca Dieta Ártabra como expresión da cultura gastronómica local
Exaltación dos produtos pesqueiros locais e difusión cultural nos distintos niveis educativos e na poboación xeral
Actividade 1. Creación e deseño de marca gastronómica "Dieta Ártabra"; Rexistro da marca gastronómica; Creación páxina web.
Actividade 2. Campaña gastronómica da Dieta Ártabra
Actividade 3. Deseño dun programa de Dieta Ártabra creativa na casa (vídeos de chefs para todas as persoas seguidoras da nosa gastronomía)
Actividade 4. Deseño dunha guía gastronómica da Dieta Ártabra e dos produtos do mar
Actividade 5. Fomentar a produción da ría de Ferrol e os produtos do mar
Actividade 6. Contribuír á recuperación das tradicións culinarias locais
Mellora da competitividade do sector pesqueiro, creación de emprego e atracción da mocidade, en especial a través do aumento do valor engadido dos produtos pesqueiros, da integración vertical, da innovación en todas as fases da cadea de subministro dos produtos pesqueiros; e garantir unha actividade sostible promovendo o uso eficiente dos recursos biolóxicos mariños.
Fomentar a posta en marcha de novas actividades empresariais vinculadas ao sector do mar que acheguen máis valor a nivel local
Non
Non
Non
Non
Non
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)