Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Novo obrador de pasteurizado para novos produtos do mar de calidade certificada (GALP 6 – 093)

O proxecto consiste en establecer un novo proceso produtivo de transformación dos produtos do mar certificados: Mexillóns ecolóxicos e moluscos (berberecho, ameixa e navalla) pescadeRías

Datos xerais
Acrónimo: 
Mares de Galicia
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Mares de Galicia, S.A.
Datos de interese: 
-
Perfil empresarial: 
Empresa privada
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde do 24 de maio de 2016 pola que se establecen as bases reguladoras para a concesión de axudas para proxectos ao abeiro das estratexias de desenvolvemento local participativo (EDLP)
Convocatoria - ano: 
2018
Data de aprobación: 
13/09/2018
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
7
Anualidades: 
2018
Data fin de execución: 
31/10/2018
Ámbito de aplicación: 

Marín

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
208.833,90 €
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
172.590,00 €
Total axuda pública aprobada (€): 
77.665,50 €
% Subvención: 
45
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
34.949,48
FEMP (%): 
85
CA (€): 
42.716,02
CA (%): 
15
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
2
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
4,67
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

O proxecto consiste en establecer un novo proceso produtivo de transformación dos produtos do mar certificados: Mexillóns ecolóxicos e moluscos (berberecho, ameixa e navalla) peixarías.

Co proxecto poderase aumentar o seu valor certificando a calidade de orixe e sustentabilidade, así mesmo a implementación da súa actividade con este novo proceso produtivo que contribuirá a xerar novos postos de traballo.

Os principais obxectivos son:

- Mellorar e ampliar a capacidade produtiva da empresa

- Certificar ante o consumidor a identidade e a orixe dos produtos procedentes da acuicultura e marisqueo artesanal mediante a súa elaboración e certificación baixo as marcas de calidade “ecolóxico” e “Peixarías, de  onde se  non?”, e con iso achegar un maior valor engadido aos produtos procedentes da pesca costeira artesanal mediante a promoción das súas características diferenciadoras do resto dos produtos do mar.

- Consolidar a competitividade e a viabilidade do sector da industria dependente da pesca, o marisqueo e da acuicultura do territorio do GALP, fomentando a transformación e comercialización de novos moluscos de “alta calidade” certificada nos mercados locais, nacionais e internacionais.

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Coa implementación das súas instalacións no porto, mediante a adquisición de diversos equipos e maquinaria de tecnoloxía innovadora para dotar ao departamento  nº 46 dunha NOVA SALA DE ELABORACIÓN para os produtos do mar artesanal. Mares de Galicia, S.A. pretende ampliar a súa actividade mediante a creación dunha nova sala de procesado ,fomentando a transformación dos produtos do mar local,

que lle permitirá alcanzar os seguintes resultados:

- Elaborar e comercializar novos e diferentes produtos procedentes da acuicultura e do marisqueo sustentable: Para iso, precísase do equipamento de procesado necesario para dotar ao departamento  nº 46 cunha nova sala ou obradoiro de elaboración para os produtos do mar artesanal, concretamente os equipos para o seu lavado, selección, envasado,  cocción/ Pasteurización, etiquetaxe, para a elaboración de dous novos produtos elaborados de orixe e calidade certificada.

Co presente proxecto MARES DE GALICIA,  S.A fomentará a creación de emprego no sector da transformación dos produtos do mar, ofrecendo aos seus clientes maior calidade e innovación nos produtos do mar local.

Principais actividades do proxecto: 

As actuacións do proxecto son:
- Creación dunha zona de traballo con mesas de elaboración en  inox., mesas  fregaderos e unha lavadora de utensilios. Estas superficies de traballo son imprescindibles para a preparación dos moluscos elaborados de forma manual, tanto para os labores de lavado e selección dos moluscos, como para o posterior clasificado e preparación dos lotes para o seu envasado. Deseñada para ofrecer as adecuadas condicións de traballo e manipulación do produto con óptima hixiene e seguridade.
- Adquisición dunha  envasadora para a zona de envasado ao baleiro dos moluscos, previamente á fase de tratamento térmico ou  pasteurización. Unha das grandes achegas das  envasadoras ao baleiro é que fan o proceso de  pasteurización moito máis hixiénico para garantir a seguridade e salubridade do alimento. Os moluscos envasados ao baleiro xa están limpos, non perden peso durante o seu almacenamento e teñen unha vida comercial superior. Por iso, e para o óptimo rendemento e eficiencia das dúas liñas de negocio “mexillón ecolóxico” e “berberecho, ameixa e navallas peixarías” deberanse instalar dúas  envasadoras ao  vacio, de avanzada tecnoloxía e gran produción necesarias para ofrecer as diferentes presentacións (en bolsa ou en  barqueta) que demandan os clientes e segundo os moluscos para elaborar, pois se pretende ofrecer diferentes preparacións ou presentacións dos moluscos: tanto  pasteurizados en fresco/no seu “mollo natural” como en innovadoras salsas /elaboracións.
- Adquisición de forno  rational para a zona de  pasteurización dos moluscos que permitirá manter as óptimas condicións de seguridade, calidade, hixiene e eficiencia enerxética. Así mesmo para as
adecuadas condicións hixiénico sanitarias e seguridade alimentaria do proceso é preciso adquirir un abatedor de temperatura co obxectivo de conseguir os mellores resultados en termos de textura e sabor no molusco, equipo  climatizador e campá  extractora para conseguir as adecuadas condicións ambientais que require a seguridade e hixiene do novo proceso produtivo.

 

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

1. Aumento do valor, creación de emprego, atracción de mozas e promoción da innovación en todas as fases da cadea de subministración dos produtos da pesca e a acuicultura.

 

Obxectivo específico da EDLP: 

1.1. Promover o crecemento económico da Ría de Pontevedra a partir da intensificación dos esforzos na promoción dos produtos, e da mellora de todos os procesos que integran as actividades da cadea de valor, desde a xestión do recurso e a extracción ata a chegada ao consumidor.

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)