Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CANIDO PESQUERO

Mellorar as canles de comercialización mediante a venda directa a minoristas e consumidores finais 

Datos xerais
Acrónimo: 
PE155-2023-128
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Confraría de pescadores San Francisco de Vigo
Datos de interese: 
-
Perfil empresarial: 
Confrarías
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orde 14 de setembro de 2023
Convocatoria - ano: 
2023
Data de aprobación: 
19/12/2023
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
25
Anualidades: 
2023-2025
Data fin de execución: 
31/10/2025
Ámbito de aplicación: 

Vigo 

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
89.724,75€
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
89.724,75€
Total axuda pública aprobada (€): 
85.238,51€
% Subvención: 
95%
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
59.666,96€
FEMP (%): 
70%
CA (€): 
25.571,55€
CA (%): 
30%
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
-
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
-
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
-
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

1.Mellorar as canles de comercialización mediante venda directa a minoristas e consumidor/a final.

2. Promover o consumo responsable de alimentos saudables, sostibles e procedentes da pesca artesanal a través de pequenas campañas de comunicación.

3. Mellorar a imaxe dos produtos e do sector do mar trasladando información do valor e da orixe local dos produtos pesqueiros para a súa incorporación á cultura alimentaria do territorio.

4. Incrementar o valor engadido dos produtos da pesca artesanal e do marisqueo, mellorando o rendemento económico dos pescadores do Porto de Canido.

5. Crear emprego estable a través dunha mellora da comercialización de produtos da pesca artesanal

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

IConsolidadación da lonxa de Canido como espazo de venda de produtos do mar de proximidade , e que sexa un punto de referencia da pesca costeira artesanal , tanto  para mariñeiros,  como para embarcacións , restauración e cidadanía de Vigo 

Principais actividades do proxecto: 

1.Instalación dun viveiro de crustáceos 

2.Creación dun posto de traballo

3.Instalación dun sistema de vixiancia na lonxa 

4. Posta en marcha de melloras no equipamento 

5.mellora da comunicación , marketing 

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

OBXECTIVO ESTRATÉXICO 1. Aumento do valor, creación de emprego, valoración e fomento da participación das mulleres, atracción de persoas mozas e promoción da innovación en todas as fases da cadea de produción e subministro dos produtos da pesca e da acuicultura, e a mellora da imaxe destes produtos e a actividade produtiva a nivel local para a súa incorporación á cultura alimentaria do territorio.

Obxectivo específico da EDLP: 

OBXECTIVO ESPECÍFICO 1.2. Promover a incorporación da muller en oficios e postos nos que estea subrepresentada no sector da pesca artesanal, marisqueo e acuicultura, así como a incorporación das persoas mozas ao sector marítimo-pesqueiro.

 

OBXECTIVO ESPECÍFICO 1.3. Promover o consumo dos produtos da pesca artesanal, marisqueo e acuicultura e a súa actividade produtiva

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)