Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Náutico de Razo

Creación de establecimiento hostelero en primera línea de playa de Razo que combinará restaurante basado en la cocina de productos de km 0 y lonjas locales con  alojamiento.  Se rehabilitará una edificación para restaurante con capacidad de 36 personas y alojamiento  en la categoría de pensión de 3 estrellas con 17 habitación dobles. 

Datos xerais
Acrónimo: 
Náutico de Razo
Tipo de proxecto: 
Produtivo
Non produtivo
Tipo de proxecto: 
Individual
Conxunto
Cooperación
Datos do promotor
Nome e apelidos / Razón social: 
Carmen Felisa García
Datos de interese: 
-
Perfil empresarial: 
Empresaria Individual
Datos do proxecto
Referencia normativa: 
Orden del 3 de agosto de 2021 (DOG Núm. 157 do 17 de agosto de 2021), por la que se establecen as bases reguladoras para la concesión de ayudas para proyectos al amparo de las estrategias de desarrollo local participativo (EDLP).
Convocatoria - ano: 
2021
Data de aprobación: 
08/11/2021
Prazo de execución
Prazo total (meses): 
12
Anualidades: 
2022
Data fin de execución: 
30/09/2022
Ámbito de aplicación: 

CARBALLO - A CORUÑA

Información económica inicial do proxecto
Coste total do proxecto (subvencionable + non subvencionable): 
475.940,69 €
Coste subvencionable do proyecto (inversión pública + inversión privada): 
426.496,32 €
Total axuda pública aprobada (€): 
183.393,42 €
% Subvención: 
43
Reparto de axuda pública aprobada
FEMP (€): 
155.884,41 €
FEMP (%): 
85
CA (€): 
27.509,01 €
CA (%): 
15
Indicadores
Sexo promotor: 
Muller
Home
Idade promotor: 
< 40 anos
> 40 anos
Negocio de nova creación: 

Non
Diversificación da actividade pesqueira: 
Si
Non
Emprego creado (ETC): 
Si
Non
Nº emprego creado (ETC): 
3
Emprego mantido (ETC): 
Si
Non
Nº emprego mantido (ETC): 
0
Actividades de formación: número de mulleres que participaron: 
0
Estratexia de desenvolvemento local participativa, obxectivos e prioridades dos proxectos
Principais obxectivos do proxecto: 

Diversificación de los ingresos familiares, creación de empleo estable, promoción de los productos pesqueros y cultura marinera.

Resultados concretos previstos coa implementación do proxecto: 

Creación de 3 empleos y diversificación de la economía familiar.

Principais actividades do proxecto: 

Se rehabilitará una edificación para restaurante con capacidad de 36 personas y alojamiento  en la categoría de pensión de 3 estrellas con 17 habitación dobles.

Colaboración con cofradías y asociaciones del sector para poner en valor la cultura marinera y sus oficios,  con  actividades como visitas a la lonja. Realización de jornadas gastronómicas con mariscos de la zona (berberechos de ría de  baldaio, percebes del Roncudo, mejillones de la  cetárea de Caión, ..), ofertando a los clientes unos días de fiesta, dando a conocer y poniendo en valor a gastronomía local. 

Obxectivos da EDLP do GALP á que responde
Obxectivo estratéxico da EDLP: 

1. Fomento y diversificación productiva de la pesca artesanal

Obxectivo específico da EDLP: 

 1.2.Extracción de insumos de las actividades marítimas (muy especialmente de la pesca artesanal) para otras actividades productivas

Principios horizontais
Desenvolvemento sostible: Medioambiente e cambio climático: 
Si
Non
Promoción da igualdade e non discriminación
Igualdade de xénero: 
Si
Non
Discriminación: 
Si
Non
Favorecer a inclusión social: 
Si
Non
Contribución aos retos dos GALP cara o 2020: 
Si
Non
Contribución: 
Política pesqueira común
Crecemento azul
Cambio climático e transición enerxética a unha economía de baixas emisións de carbono
Creación de emprego e integración social (mulleres, mozos/as e inclusión social)